Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Betere budgettering en planning zorgen voor meer groei

Maak processen efficiënter en houd meer tijd over voor analyse

Wil men in de onderneming slimme en datagedreven beslissingen nemen? Dan is het belangrijk dat jouw planning en budgettering op orde zijn. Helaas gaat bij veel ondernemingen veel tijd op de financiële afdeling verloren aan het bij elkaar sprokkelen van de juiste informatie, hebben ze te maken met inefficiënte processen en verouderde software. Resultaat? De groei in de onderneming blijft achterwege en het bedrijf kan niet snel inspelen op veranderingen in de markt. Dat moet beter kunnen!

Verhoogde wendbaarheid en betere analyses

Eigenlijk wil je dat jouw financiële team alle middelen en tijd beschikbaar heeft om jou te voorzien van doordachte analyses, strategisch inzichten en realistische doelstellingen. Met een goede planning krijg je inzicht in de langetermijn-doelstellingen en met een doordacht budget weet je precies wat je nodig hebt om deze doelstellingen te realiseren. Om dit inzicht te krijgen, hebben organisaties meer nodig dan losse spreadsheets. Maar hoe zorg je ervoor dat je real-time informatie hebt en snel jouw doelstellingen kan aanpassen op veranderingen in de markt?

Centralisatie is aan de orde

Bedrijfssoftware die planning en budgettering mogelijk maakt op basis van actuele financiële data, dat is waar organisaties nood aan hebben. Dit zorgt voor:

  • Verhoogde samenwerking: door te kiezen voor een planning- en budgetteringsoplossing in de cloud geef je iedereen toegang tot relevante data. Hierdoor maak je planning en budgettering een onderdeel binnen de gehele informatie en niet alleen op de financiële afdeling.
  • Meer controle: met geautomatiseerde processen, gebaseerd op best practices, maak je een eind aan handmatig werk en daarmee verminder je ook onmiddellijk de kans op fouten.
  • Verhoogde zichtbaarheid: gebruikers kunnen real-time data inkijken en deze delen met collega’s in handige dashboards.
  • Verbeterde strategische uitvoering: het bedrijf is in staat betere beslissingen te nemen wanneer doelstellingen gekoppeld worden aan korte- en langetermijn financiële plannen.

Benieuwd naar de ins en outs van een moderne planning- en budgetteringssoftware? Ga dan snel aan de slag met de adviezen uit deze whitepaper en zorg voor meer groei.