Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Betere beslissingen starten bij betere data governance

9 best practices voor data governance

Datagedreven werken is een hot topic in veel organisaties. Op basis van data neem je beslissingen met als doel jouw product of dienstverlening nog beter af te stemmen op de wensen van klanten. Wie datagedreven werkt neemt afscheid van het onderbuikgevoel en kiest voor beslissingen op basis van feiten. Klinkt logisch, maar voor veel bedrijven is het makkelijker gezegd dan gedaan. In deze whitepaper leer je aan de hand van 9 best practices voor data governance hoe de organisatie echt datagedreven kan werken.

Het belang van data governance

Om datagedreven te werken zijn er een aantal randvoorwaarden die voldaan moeten worden. Deze behandelen zowel techniek, zoals de juiste tools om met je data aan de slag te gaan, als bedrijfsprocessen en bedrijfsbeleid. Data goverance is met name gericht op het verbeteren van:

  • Herbruikbaarheid van data
  • Toegankelijkheid van data
  • Datakwaliteit
  • Beschikbaarheid
  • Data-integratie
  • Beveiliging

Best practice #1: concrete doelstellingen

Datagedreven werken staat dan wel hoog op de agenda, duidelijke doelstellingen zijn er vaak niet. Er wordt veel tijd geïnvesteerd in discussies over data, techniek en rapportages maar een concreet doel is er niet. Start daarom met het bepalen van jouw doelstellingen voor datagedreven werken. Streven naar 100 % schone data of naar real-time kunnen concrete doelstellingen zijn. Een duidelijk doel voor ogen hebben helpt ons bij het maken van de juiste stappen. Het brengt focus en maakt resultaten meetbaar.

Wil je de andere 8 randvoorwaarden voor data governance nalezen? Download dan deze praktische whitepaper en ga efficiënter aan de slag met jouw data.

 

Download de whitepaper
Download