Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Betere beslissingen met businessgedreven BI- en analytics

Business-Driven Business Intelligence and Analytics

Vrijwel elke organisatie heeft als doel om datagedreven beslissingen en acties mogelijk te maken. Organisaties willen “de juiste data, voor de juiste gebruiker op het juiste moment” beschikbaar stellen. Daarnaast willen organisaties dat werknemers verder kijken dan beperkte rapporten en spreadsheets. Zij willen hen in staat stellen om gebruik te maken van geavanceerde datavisualisatie en -analytics. Met als uitgangspunt: het ontdekken van waardevolle inzichten en deze inzichten inzetten voor zakelijke voordelen.

De “businessgedreven” trend is in plaats gekomen van IT-gedreven BI en analytics. Deze verandering komt voort uit de technologische ontwikkelingen en de interesse om data te gebruiken voor alle bedrijfsbeslissingen en acties. Dit TDWI best practices rapport verkent de belangrijkste drijfveren achter deze trend en beschrijft hoe organisaties gebruik maken van de voordelen en de valkuilen proberen te vermijden.

Uit het onderzoek komt naar voren dat IT nog steeds een dominante rol speelt in BI- en analytics-implementaties. Dit komt doordat IT en leiderschap van hogere hand nog steeds de grootste sponsoren van een BI- of analytics-project zijn. Toch is het belangrijk om te voorkomen dat technologie omwille van de technologie wordt ingezet.

Het onderzoek
Lees meer over het onderzoek in het volledige rapport. Het TDWI onderzoek gaat dieper in op:

  • Toewerken naar businessgedreven BI en analytics
  • democratisering van BI en analytics
  • Verbeteren van business/IT leiderschap en samenwerking
  • Business/IT budget verantwoordelijkheden voor BI en analytics
  • Het opzetten van een “Excellence en Competency Center”
  • Zelfredzaamheid met BI en analytics technologieën

 

Download de whitepaper
Download