Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Beter voorspellen dankzij AI

Buig met AI uitdagingen om in kansen

Wie wil er nou niet in de toekomst kijken? Met data en analytics kan het en steeds beter. Je planning, operationele efficiëntie, cashflow en marges verbeteren aanzienlijk hoe verder en nauwkeuriger je de toekomst voorspelt. Hierdoor sluit je vraag en aanbod telkens weer beter aan. Lees in deze whitepaper hoe je jouw AI-voorspellingen sneller en eenvoudiger doet en daarmee de druk op jouw analytics-teams verlicht.

Speel effectief in op ontwikkelingen

Vraag en aanbod fluctueren in een razend tempo en dit zet toeleveringsketens onder druk. Voorspellen op basis van data is hierdoor een noodzaak geworden. Kun je sneller voorspellen uit grote hoeveelheden data? Dan speel je beter in op de effecten van natuurrampen, volksgezondheidscrises en buig je uitdagingen om in kansen.

Voorspellingen zijn niet foutloos

Elke organisatie is bezig met analytics. Helaas gaat dat niet altijd zoals we zouden willen. Voorspellingen zijn soms onnauwkeurig, laten lang op zich wachten of hebben een ingebouwde vooringenomenheid. We zagen in de toeslagenaffaire wat voor effecten dit kan hebben, maar een fout kan ook een winst laten omslaan in verlies of gooien de capaciteitsplanning in de war. AI kan je helpen tot betere resultaten te komen op het gebied van:

  • Nauwkeurigheid – Het overmatig/onnodig aanpassen van computer-gegenereerde prognoses bedreigt de nauwkeurigheid van voorspellingen.
  • Vooringenomenheid – Data is een groot onderdeel van voorspellingen maar hoe zorg je voor een echt objectief model?
  • Algoritmes – Je moet kunnen ingrijpen en kunnen segmenteren om tot betere resultaten te komen.

Voorspel jij de toekomst?

Haal meer waarde uit jouw prognoseproces en integreer AI in prognoses zodat jij de juiste beslissingen maakt op het juiste moment. Maak gebruik van een cloud-ready platform voor snelle implementatie en een versnelde time-to-value. Download nu deze whitepaper en ontdek wat machine learning en AI jou biedt.

 

Download de whitepaper
Download