Beter communiceren in de zorg? Dat doe je zo!
7 tips om sneller en efficiënter te communiceren
Zorgmedewerkers willen meer tijd besteden aan zorg. Logisch zij willen alles voor hun cliënten doen. Daarom is het jammer dat er veel tijd verloren gaat aan administratie en inefficiënte communicatie. Deze trage en inefficiënte communicatie blijft voor zorgmedewerkers en -managers één van de grootste frustraties. Bovendien zijn niet alle gebruikte communicatiemiddelen even veilig. Reden genoeg dus om te onderzoeken hoe we beter kunnen communiceren in de zorg.
In deze whitepaper geven we 7 tips die helpen bij het inrichten van een snellere, veiligere en efficiëntere communicatie binnen zorgteams. 3 praktische tips lichten we alvast toe.
Laat medewerkers de communicatiekanalen gebruiken die ze zelf prettig vinden
Effectief communiceren begint bij goede gesprekken. Dat kan een face-to-face gesprek zijn, maar steeds vaker gebruiken we technologie om met elkaar te communiceren. Dat heeft uiteraard zijn voordelen, maar niet iedere vorm van digitale communicatie is geschikt voor iedere situatie. Biedt daarom verschillende mogelijkheden aan zorgmedewerkers om met elkaar in gesprek te gaan en laat iedere zorgmedewerker zelf beslissen welk communicatiemiddel ze verkiezen.
Eenvoudig informatie delen vanuit één plek
Roosters plannen, diensten overdragen en bestellijsten bijhouden. Hoe fijn zou het zijn als dit allemaal op één plek kan? Met Microsoft Teams kan je alle data die je bewaart in bijvoorbeeld SharePoint of OneDrive snel en eenvoudig delen in een chat- of Skypegesprek. Vaarwel aan het eindeloos heen-en-weer mailen van geredigeerde documenten, iedereen heeft toegang tot het originele bestand.
Maak bedrijfsapplicaties en externe apps via één plek toegankelijk. Overal.
We kennen het allemaal: we werken met verschillende tools en systemen en moeten steeds opnieuw in- en uitloggen met verschillende inlogcodes. Dat kost tijd, levert ergernissen op en zorgt bovendien regelmatig voor onveilige geheugensteuntjes. Een online wachtwoordenkluis kan een oplossing zijn. Daarnaast is het ook handig om alle apps op één centrale plek te plaatsen, op dezelfde plek waar alle communicatie plaatsvindt.
Zorg er ook voor dat iedere medewerker, ongeacht zijn device of platform, kan communiceren met zijn collega’s. Microsoft Teams werkt op Windows en Mac, iOs, Android en Windows voor mobiele apparaten. Iedereen kan dus deelnemen aan het gesprek. Wil je ook meer pure zorgtijd overhouden? Download dan de whitepaper 7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren binnen zorgteams.