Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Best practices om veilig en simpel flexibiliteit te bieden

Best practices to make BYOD, CYOD and COPE simple and secure

Met Bring-Your-Own-Device (BYOD), Choose-Your-Own-Device en Corporate-owned, personally enabled (COPE) apparaten krijgen medewerkers steeds meer keuze binnen de IT-strategie van een organisatie. Door medewerkers zelf de apparaten te laten kiezen die het best bij hun eisen en wensen passen, kunnen organisaties productiviteit en flexibiliteit vergroten. Tegelijkertijd groeit de tevredenheid van medewerkers. Om dit te bereiken is een goede strategie wel van essentieel belang.

De 3 stadia van consumerization
Tijdens de eerste golf van consumerization werd er vooral gefocust op BYOD-programma’s. Snel daarna volgde CYOD, waarbij gebruikers konden kiezen uit een door de organisatie geselecteerde groep apparaten, die gebruikt konden worden voor werkdoeleinden. Nu wordt er steeds meer gebruik gemaakt van COPE-programma’s, waarbij gebruikers een apparaat, die in het bezit is van de organisatie, kiest en daar applicaties voor zowel werk- als persoonlijke doeleinden op kan laten draaien.

Strategie voor BYOD, CYOD en COPE
Voor alle drie de vormen van consumerization geldt dat IT voor effectieve richtlijnen en technologieën moet zorgen, om zo informatie van de organisatie te beschermen, zonder dat dit het gebruiksgemak of de productiviteit van de gebruiker ondermijnt.

Inhoud whitepaper
Deze whitepaper helpt bij het ontwikkelen van een complete strategie op het gebied van BYOD, CYOD en COPE. Hierdoor krijgt iedereen binnen de organisatie maximale vrijheid van keuze, terwijl de eisen op het gebied van veiligheid, (gebruiks)gemak en kostenreductie worden gewaarborgd.  

Download de whitepaper
Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper “Best practices to make BYOD, CYOD and COPE simple and secure” en lees meer over de noodzaak van een goede strategie. Deze whitepaper beschrijft hierbij enkele best practices die helpen een dergelijke strategie op te zetten.