Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Best practices in Data Center Power Management

Powermanagement voor efficiënter energieverbruik en kostenbesparing

Nu organisaties meer en meer afhankelijk zijn van technologie en IT in het bijzonder, zijn ook de eisen aan de infrastructuur gegroeid. Er is een infrastructuur nodig die grote en krachtige IT-operaties kan verwerken en daarvoor is veel energie nodig. Om de consumptie  van energie door IT terug te brengen zijn er verschillende powermanagement technieken. Deze helpen organisaties om operationele kosten te drukken. Daarnaast kan het op nog meer manieren van waarde zijn voor de organisatie. In deze whitepaper leest u daar meer over.

Snel terugverdiend
Het terugbrengen van het energieverbruik staat bij veel organisaties al op de agenda. Dit is niet zo zeer om er ‘groener’ van te worden, maar vooral om kosten te besparen. Vaak blijkt dat de kosten van de implementatie van energiebesparende initiatieven binnen een jaar al zijn terugverdiend.

Energiemonitoring en -management
Om bijvoorbeeld de energie die datacenters gebruiken terug te brengen, moeten er efficiënte hardware en energiezuinige systemen geïmplementeerd worden. Wanneer een holistische set van powermanagement technieken wordt ingezet, kan dit de efficiency tot 80% verhogen. De oplossing in deze whitepaper biedt deze holistische methodes van energiemonitoring en -management.

Download de volledige whitepaper en lees meer over kostenbesparingen door het gebruik van powermanagement technieken.

 

Download de whitepaper
Download