Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Bespaar op stijgende telecomkosten in 7 manieren

Kosten telecommunicatie terugdringen

Telecommunicatie is voor veel organisaties een grote kostenpost. Hoe komt het dat telecommunicatie in de top 10 van onkosten staat? Een mobiele telefoon, tablet, laptop, kunt u nog zonder uw mobiele apparaat? Al deze mobiele telecommunicatie heeft natuurlijk wel een kostenplaatje. Daarom is het als organisatie goed om de kosten van deze spraak- en data-abonnementen scherp in de gaten te houden. Veel organisaties weten niet eens hoeveel ze uitgeven aan de telecommunicatie. Dit kan ook komen door de complexiteit van de situatie. De hoeveelheid apparaten neemt toe, waardoor het aantal providers ook toe neemt en de complexiteit toeneemt.

Telecomkosten terugdringen
Hoe kunt u de telecomkosten terugdringen? Door maatregelen te treffen, kan er een kostenbesparing ontstaan van 30% doordat er verschillende punten aan het licht komen. Waarom is het belangrijk om maatregelen te treffen? Naast dat het belangrijk is om meer inzicht te krijgen in de kosten, is het ook belangrijk om te letten op een aantal andere redenen. Hieronder een aantal belangrijke redenen op een rijtje:

  1. Informatie over spookaansluitingen.
    Niemand wil het graag toegeven, maar bij veel organisaties komt het voor. Een werknemer is al uit dienst, maar de werknemer belt nog steeds volop met zijn zakelijke mobiel. Of dat het abonnement eindeloos in de kast blijft liggen voor een nieuwe eigenaar.
  1. Inzicht in verbruik ook op gebruikers- en afdelingsniveau.
    Het is vaak niet makkelijk om conclusies te trekken uit de gegevens van de provider. Door te werken met TEM kunnen kosten worden toegewezen aan specifieke gebruikers. Alle informatie kan verwerkt worden in één tabel.
  1. Creëren van bewustzijn bij medewerkers van de kosten.
    Bij een maandelijkse rapportage kan er gemakkelijk ingezien worden wie, hoeveel, waaraan verbruikt.
  1. Bring Your Own Device en split billing zijn eenvoudig.

Met TEM kan er gemakkelijk een overzicht gemaakt worden voor split billing of bij Bring Your Own Device. Dit is de sleutel tot kostenbesparing.

Meer te weten komen over het besparen op de telecomkosten? Lees er alles over in deze uitgebreide whitepaper. In de whitepaper worden 7 manieren beschreven hoe u kunt besparen op uw telecomkosten.

 

Download de whitepaper
Download