Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Beslissingsmanagement: automatisch de juiste keuze

Operational decision management for dummies

Waarschijnlijk klinkt dit u bekend in de oren: de bedrijfsregels zijn verborgen in applicaties of processen. Hierdoor zijn ze moeilijk te vinden en te veranderen. U wilt uw operationele beslissingen automatiseren. Het systeem dat gebruikt wordt om uw bedrijfsregels te beheren is moeilijk te gebruiken en ontoegankelijk voor uw medewerkers. De IT is rigide waardoor veranderingen maanden kosten. U wilt alle data gebruiken in uw operationele beslissingen. Operational Decision Management (ODM) is wellicht precies wat u nodig heeft!

Beslissingsmanagement geeft grip op de dagelijkse operatie

ODM laat u documenteren, implementeren en herhaalbare beslissingen maken die impact hebben op het beheren en veranderen van uw zakelijke activiteiten. Het combineert een systeem voor het beheer van bedrijfsregels met een business rules-programma om flexibel grip op dagelijkse operaties te krijgen.

Na het lezen van dit eboek kunt u:

  • Operationele beslissingen automatiseren
  • Samenwerken op basis van businessregels
  • In real-time actiegerichte inzichten ontdekken
  • Change requests versnellen

ODM en de levenscyclus van regels

Operational decision management for Dummies trapt af met een stappenplan hoe u zicht krijgt op hoe er besloten wordt binnen uw organisatie. Daarna wordt uitgebreid stilgestaan bij wat ODM precies doet en hoe dat uw organisatie positief kan beïnvloeden. Daarvoor wordt wel uit de doeken gedaan hoe een ODM-applicatie precies werkt en hoe het ingrijpt op de levenscyclus van regels binnen de organisatie.

10 voorbeelden hoe ODM helpt

Naast hoe bedrijfsregels geschreven en geïmplementeerd worden beschrijft het boekje ook 10 bewezen use cases. Bijvoorbeeld bij de douane die dankzij ODM dagelijks duizenden relevante criteria met betrekking tot veiligheid of gezondheidsrisico’s kan evalueren en voorschrijven voordat reizigers en goederen de grens bereiken. Dit alles bijna real-time. Deze regels zijn gemakkelijk te veranderen zodat de douane altijd compliant werkt.

 

Download de whitepaper
Download