Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Bescherming van data is cruciaal voor organisaties

Uiteenzetting van Azure Site Recovery

Data is de valuta van moderne bedrijven. Onafhankelijk van de grootte van de organisatie is de bescherming van deze data noodzakelijk. Downtime of het verlies van data brengt grote gevolgen met zich mee. In de “3rd platform era” waar mobiel, big data, cloud en sociale media de IT aan het transformeren zijn, komen “systems of record” samen met “systems of engagement”. Samen vormen deze twee systemen de basis waarmee organisaties een competitief voordeel kunnen opbouwen.

Beschermen van data

Een goede bescherming van data moet ervoor zorgen dat de infrastructuur is voorbereid op downtime. Wanneer de infrastructuur toch onverhoopt down gaat, kan het niet zo zijn dat data verloren gaat.

Tegenwoordig zijn datacenters op sommige gebieden juist simpeler geworden, maar aan de andere kant juist ook complexer. Dit is te zien in de virtualisatie van server hardware en de groter wordende rol van de cloud (public, private of hybrid). Als gevolg hiervan is de HA (High Availability), DR (Disaster Recovery) en back-up oplossingen aan het veranderen om de passende integratie te kunnen bieden.

Microsoft Azure Site Recovery

In deze whitepaper gaat het onderzoeksbureau IDC dieper in op Microsof Azure Site Recovery. Daarnaast worden onderwerpen behandeld als High-availability software, failover en restart oplossingen en disaster recovery voor virtuele en fysieke machines. Download de whitepaper “Azure Site Recovery: Automated VM Provisioning and Failover” gratis.