Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Ben jij klaar voor een digitale werkplek?

Zakelijk net zo mobiel als privé

Met de telefoon in de hand kan je altijd en overal online shoppen, een tafeltje reserveren in je favoriete restaurant of foto’s doorsturen naar de familie-appgroep. Wanneer we onze werkplek onder de loep nemen, zien we toch vaak dat deze flexibiliteit zich niet doorzet naar ons zakelijke leven. Toch klinkt de vraag naar meer flexibiliteit en vrijheid steeds luider. Hoe start je met het transformeren van jouw IT naar een flexibel cloudmodel? Waar moet een digitale werkplek aan voldoen? Welke eisen moet ik stellen aan mijn cloud-omgeving? Dat en veel meer lees je hier!

Cloud… moet dat nu echt?

Als je wil dat jouw organisatie groeit en interessant blijft voor zowel klanten als werknemers, dan ontkom je er echt niet aan. Welke ontwikkelingen zijn de katalysator voor flexibilisering?

  1. De sociale netwerker: Deze nieuwe generatie medewerkers (millennials) voelt zich als een vis in het water in veranderende verbanden. Teams, projectgroepen; het maakt niet uit, zolang het maar past bij het gewenste eindresultaat. Ze willen hun werk en werktijden zelf invullen en de middelen inzetten die ze fijn vinden. Binnen de kaders van de organisatie natuurlijk.
  2. Groei en krimp wisselt snel af: Steeds meer bedrijven werken met ZZP’ers, geven minder vaste contracten uit en werken op projectbasis. Dit steeds veranderende personeelsbestand vereist een nieuwe IT-aanpak. Meer mensen aan het werk, dan schaal je het aantal Office-licenties op. Wordt het team kleiner, dan laat je er weer een aantal vallen.
  3. Steeds meer cloud, steeds meer mobiel: We worden steeds mobieler en verwachten dat we onze eigen devices kunnen inzetten om ons werk aan te pakken. Een gedegen BYO-beleid (Bring Your Own) en nieuwe rol voor ICT dient zich dus aan.

En hoe pak ik dit nu aan?

Natuurlijk is zo’n nieuwe digitale werkplek inrichten geen kwestie van wat nieuwe apparatuur aanschaffen, knop omdraaien en klaar is kees. Het is een traject waarbij het belangrijk is om rekening te houden met de impact die zo’n verandering heeft op jouw bedrijfscultuur. In deze whitepaper vind je een stap-voor-stap aanpak die jou helpt bij het opzetten van een transitietraject. Klaar voor jouw digitale werkplek?