Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Belangrijke aandachtspunten voor uw SD-WAN netwerk

Bedrijfsnetwerken veranderen in hoog tempo. SD-WAN technologie is snel in opmars om die modernisering mogelijk te maken. Het zorgt voor snellere en flexibeler netwerken met een betere bereikbaarheid en beschikbaarheid. Dat vergroot de mogelijkheden van organisaties bij het optimaliseren van werkprocessen en zorgt voor betere gebruikerservaringen.

Bedrijfsnetwerken veranderen

Bedrijfsnetwerken zijn aan het veranderen. De traditionele, stugge en dure MPLSverbindingen maken plaats voor SD-WAN netwerken. Dit zorgt voor flexibele netwerken en betere toegang tot applicaties om de performance en beschikbaarheid van bedrijfsnetwerken te optimaliseren. Het waarborgen van de veiligheid en privacyregels blijft daarbij uiteraard ook essentieel. Zetacom biedt hiervoor een mooie oplossing.

De oplossing

Met SD-WAN kunnen wij een bestaand WAN-netwerk veilig, flexibel en inzichtelijk maken. Dat netwerk is centraal en op afstand te beheren. En de beveiliging is tot op detailniveau goed te organiseren. Met controle en inzicht in de performance van alle verkeersstromen, gebruikers en applicaties. Daarnaast kunt u eenvoudig extra verbindingen toevoegen. Een extra voordeel is de kostenbesparing door het vervangen van de dure MPSL-verbinding. Hierdoor is een investering in SD-WAN meestal binnen vijf jaar terugverdiend. Door deze voordelen groeit het aantal bedrijven met deze oplossing op dit moment jaarlijks met 70 procent! De functionele voordelen en kostenbesparing zorgen samen voor de grote opmars van SD-WAN.

Voor wie is SD-WAN geschikt?

SD-WAN is interessant voor bijna alle organisaties. Zeker als zij veel waarde hechten aan de flexibiliteit en betrouwbaarheid van hun dataverkeer. Ook bedrijven met meerdere vestigingen of veel medewerkers die thuis of op afstand werken, kunnen sterk profiteren van de voordelen. Het maakt veel investeringen in dure hardware overbodig. SD-WAN brengt de intelligentie van het netwerk naar de software-laag. En die kun je tegenwoordig eenvoudig als clouddienst afnemen.

De beste gebruikservaring, lagere kosten en betere bescherming

SD-WAN is een mooie netwerkoplossing voor organisaties, maar bij deze relatief jonge technologie zijn een aantal aandachtspunten van groot belang. We hebben ze voor u op een rij gezet in deze whitepaper:

  • Wat sd-wan precies is;
  • De belangrijkste voordelen en de oplossingen;
  • De verandering in bedrijfsnetwerken;
  • Welke doelgroep geschikt is voor sd-wan;
  • Waar je op moet letten bij een sd-wan netwerk.

Download de whitepaper ‘Belangrijke aandachtspunten voor uw SD-WAN netwerk gratis.

Zetacom biedt slimme oplossingen voor de complexe ICT-vraagstukken van vandaag en morgen. Het is de ICT-specialist en system integrator voor naadloze, integrale communicatieoplossingen. Ze helpen organisaties om werkprocessen, bereikbaarheid en samenwerking te verbeteren, dankzij slimme technologie. Zetacom heeft jarenlange ervaring opgebouwd, met name als partner voor bedrijven in de care-, cure-, overheidssector en zakelijke markt.

Lees verder

 

Bezoek de website