Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Behoefte aan mobiliteit onder werknemers groeit sterk

Strategisch nadenken over mobiliteit en bedrijfsgegevens

Mobiliteit en mobiele productiviteit is een onderwerp waar steeds meer vraag naar is binnen organisaties. Met deze groeiende vraag heeft enterprise computing de afgelopen 5 jaar een ongekende transformatie doorgemaakt. Deze nieuwe eisen brengt voor de huidige infrastructuur van computersystemen nieuwe beheeruitdagingen met zich mee en hier horen de beveiligingsproblemen ook bij. In veel gevallen is een organisatie hier niet op voorbereid. Denk bijvoorbeeld aan het opslaan van gevoelige data op plaatsen waar het niet beveiligd kan worden. Deze whitepaper gaat dieper in op deze mobility uitdagingen.

Werknemers zijn mobiel
Een aantal jaar geleden alweer bestond het fundamentele ontwerp van de computerarchitectuur uit standaard desktop-pc’s die werden beheerd door een vaste groep van IT-beheerders. Met een toename van de populariteit van laptops en andere mobiele apparaten was het noodzakelijk dat de IT-infrastructuur hier zich op aanpaste maar toch bleef het bij veel organisaties nodig om verbonden te zijn met het bedrijfsnetwerk. Deze manier van beleidsvoering heeft ervoor gezorgd dat het een gewoonte is geworden voor werknemers om het gevestigde IT-beleid te negeren.

Voorbereiden op de “BYO” wereld
De uitdaging van apparaten toegang geven tot het netwerk voor IT-teams is met de komst van smartphones en tablets groter geworden. Het is niet alleen een nieuw type apparaat maar ook een extra apparaat. Een tablet heeft doorgaans meer mogelijkheden dan een smartphone, waar smartphones vaak alleen voor e-mail en agenda worden gebruikt. Om een uitgebreide toegang tot het netwerk te verschaffen aan tablet gebruikers dient de IT-infrastructuur hierop aangepast te worden. Na verloop van tijd zal op ieder werkniveau tablets worden gebruikt om het werk te kunnen volbrengen, ook van bedrijf kritische processen. Een van de belangrijkste onderwerpen is dan ook de beveiliging van data als deze apparaten buiten het bedrijfsnetwerk opereren.

Download deze whitepaper over Mobiliteit
Download vrijblijvend de whitepaper “Strategisch nadenken over mobiliteit en bedrijfsgegevens” waarin u meer informatie krijgt over het veilig beheren van bedrijfsgegevens in een omgeving waar Bring-Your-Own een steeds vaker voorkomend fenomeen is.