Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Bedrijven samenvoegen: 5 zaken die je niet mag vergeten

Zet technologie in om je te helpen bij fusies

Wanneer jouw organisatie middenin een fusie of acquisitie zit, dan komt er veel op je af. Er is helaas geen onfeilbare one-size-fits-all formule die je stap voor stap begeleidt in zo’n proces, want elke situaties is weer anders en vereist een andere aanpak. Wat we wel weten is dat er al duizenden boeken bestaan over fusies en acquisities, waarin 2 factoren vaak over het hoofd worden gezien: mensen en technologie. Deze whitepaper toont je hoe het ook anders kan. Met een holistische benadering, met aandacht voor mens en technologie, zorg je voor meer waarde, lagere kosten en tevreden mensen. Lees hier hoe je dat bereikt!

Technologisch gepuzzel

De kans is groot dat, in de maanden (of soms wel jaren) voor de overname, niets of weinig is geïnvesteerd in technologie. Heb je in jouw strategisch plan hiermee geen rekening gehouden, dan heb je ook geen idee hoe je naar het gewenste eindresultaat toewerkt. Heb je nog te maken met veel outsourcing? Draaien de systemen nog op eigen servers? We hoeven je niet te vertellen dat veel IT-tijd geïnvesteerd moet worden in het gelijktrekken van alle systemen.

Versterk het wij-gevoel

Wanneer een bedrijf wordt overgenomen gaat dit altijd gepaard met onzekerheid bij het personeel van de overgenomen partij. Door technologie op de juiste manier in te zetten kan je dit gevoel wegnemen. Zo kan je met cloud-software een gevoel van eenheid binnen de nieuwe organisatie stimuleren. Iedereen gaat aan de slag met dezelfde systemen, IT is minder tijd kwijt aan het installeren en updaten van de nieuwe software en het is vaak een stuk gebruiksvriendelijker dan de oude legacy-systemen. Bijkomend voordeel: door de eenvoud en het gebruiksgemak van cloudoplossingen, kan veel eenvoudiger naar een andere baan binnen de organisatie gezocht worden wanneer blijkt dat er teveel overlap is bij bepaalde functies. Je houdt hierdoor kennis binnen het bedrijf; een enorm voordeel in tijden waar gekwalificeerd personeel vinden vaak lastig is.

5 factoren voor een succesvolle fusie

Benieuwd geworden naar de 5 factoren die je zeker niet over het hoofd mag zien? Download dan snel deze whitepaper en ontdek hoe technologie organisaties helpt om sneller van twee bedrijven één te maken.