Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Bedrijfscontinuiteitsplan: wapen jezelf tegen downtime

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een stroomstoring, gepland onderhoud, overstroming of brand zorgt ervoor dat bedrijven vaak korte of lange tijd niet kunnen rekenen op hun vertrouwde IT-infrastructuur. Hierdoor stopt de business, wat natuurlijk een negatief effect heeft op de inkomsten. Ook voor de IT-afdeling is het herstellen van bedrijfsverstoring een ingewikkeld en tijdrovend proces. Het datacenter moet weer online komen, verloren of onbereikbare apparaten moeten vervangen worden en alle software moet weer geïnstalleerd worden. Een goed bedrijfscontinuïteitsplan is dus een vereiste om ervoor te zorgen dat dit hele proces snel en efficiënt verloopt.

Waar gaat het om bij bedrijfscontinuïteit?

De essentie van bedrijfscontinuïteit is het minimaliseren van de impact van verstoringen op mensen en de IT-middelen waarop zij vertrouwen. In het verleden moesten organisaties in dergelijke situaties op alternatieve werkmethoden en locaties vertrouwen en waren medewerkers gedwongen zich aan te passen aan voor hun onbekende werkwijzes, terwijl ze tegelijkertijd zelf ook nog de stress en onzekerheid van de gebeurtenis moesten verwerken.

Onveranderd doorwerken

Maar met een meer holistische benadering kunnen werknemers tijdens een noodgeval op exact dezelfde manier werken als altijd. Met uitgebreide technologieën voor contextuele toegang tot netwerk-, applicatie- en gegevensbeveiliging kunnen mensen volledig productief blijven op ieder apparaat, via elk netwerk of cloud.  Aan de achterkant zorgen automatisering en herstel van het datacenter ervoor dat IT-resources op locatie beschikbaar blijven, terwijl realtime monitoring, detectie en analytics een goede gebruikerservaring garanderen en compliance te handhaven. En door gebruik te blijven maken van de reguliere infrastructuur, zijn ook afzonderlijke tools voor toegang en bedrijfscontinuïteit niet nodig, waardoor de kosten en complexiteit te overzien blijven.

In deze whitepaper ontdek je wat er allemaal nodig is voor een effectieve continuïteitstrategie in noodsituatie.

 

Download de whitepaper
Download