Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Backup en Recovery: near-zero RTO

Take Backup out of Recovery

Informatie bewaren en archiveren kent binnen veel organisaties al jarenlang dezelfde werkwijze. Maar met alle technologische ontwikkelingen van de laatste jaren, verandert ook de manier waarop organisaties informatie opsdlaan en archiveren. Vandaag de dag zijn backup en recovery twee afzonderlijk te behandelen onderwerpen.

Backup-beleid automatiseren

Het was voor de IT-verantwoordelijken binnen organisaties lang tijdrovend om een back-up beleid op te stellen en uit te voeren. Met een moderne opslagmethode is het tijdrovende gedeelte van het uitvoeren van het backup- en recoverybeleid verleden tijd.

Backup, instant recovery, replication en archiveren in één.

In IT-land is een ‘converged’ aanpak een veel gehoorde trend. Dat geldt ook voor het backuppen en herstellen van informatie. Door gebruik te maken van een converged backup oplossing komen backup, recovery, replication en archiveren samen in één oplossing. Het samenvoegen van de verschillende functionaliteiten heeft een aantal voordelen.

Voordelen van een converged backup en recovery aanpak

  • Zoeken naar een virtual machine is zo eenvoudig als een zoekmachineopdracht op internet.
  • Toegankelijke aanpak
  • Eenvoudige setup
  • Zeer goed schaalbaar
  • Lagere TCO
  • Een ‘near-zero RTO’

Lees het gehele artikel waarin de voordelen van deze nieuwe methode wordt toegelicht. In het bijzonder wordt ingegaan op de onderwerpen: protect, manage en recover.

 

Download de whitepaper
Download