Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Azure biedt veel voordelen vergeleken met on-premise

Bedrijfskritische applicaties verhuizen naar de cloud

Er zijn grof gezegd twee manieren waarop organisaties omgaan met hun applicaties. Aan de ene kant zijn er organisaties die met applicaties werken die aansluiten bij de wensen van de organisatie, en die zich helemaal aanpassen aan wat de applicaties kunnen. Anderzijds werken de meeste bedrijven met custom-made applicaties. Deze zijn speciaal voor het bedrijf geschreven, bijvoorbeeld door de eigen ontwikkelaars. Zulke bedrijfskritische applicaties verhuizen naar de cloud is een spannende onderneming. Toch maakt Microsoft Azure het mogelijk om dit op een veilige manier voor elkaar te krijgen.

Kritische bedrijfsapplicaties verhuizen naar de cloud

Bij de verhuizing naar een nieuwe, totaal andere, omgeving steekt vaak onzekerheid de kop op. Vooral als het gaat om bedrijfskritische applicaties. Dit zijn applicaties die niet standaard zijn, zoals bijvoorbeeld e-mailservices, maar ze ondersteunen interne processen die direct invloed hebben op de belangrijkste onderdelen van de operatie. Denk aan bijvoorbeeld ERP-systemen of automatische facturering. Bedrijven die hun eigen, zelf geschreven applicaties willen verhuizen naar de cloud, zijn vaak voor 3 dingen bang:

  1. Verschillen in de omgeving
  2. Herstelwerkzaamheden voor applicaties
  3. Onbekende functionaliteiten

PaaS werkt gemakkelijk én is veilig

De oplossing die Azure hiervoor biedt, is een Platform-as-a-Service (PaaS) omgeving. Dit maakt  het verhuizen van bedrijfskritische applicaties niet alleen makkelijk, maar ook te prefereren boven een on-premise oplossing. In deze whitepaper wordt beschreven hoe verhuizen naar de cloud in z’n werk gaat. Ook leest u voorbeeldscenario’s van de verhuizing van verschillende applicaties naar de cloud.

Zo bereidt u een verhuizing naar Microsoft Azure voor

4 tips om uw cloud-migratie zo succesvol en soepel mogelijk te laten verlopen:

  1. Bepaal uw visie
  2. Plan
  3. Integreer
  4. Vraag advies

Benieuwd naar wat deze tips precies inhouden? Download dan de whitepaper Effective Azure Migration en zet de eerste stap op weg naar een soepele en succesvolle overstap naar Azure. In deze whitepaper leest u wat de Microsoft Azure Services te bieden hebben.