Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Axians GAIA stelt de gezondheidszorg in staat sneller te innoveren

Mensen in de zorg geven met ziel en zaligheid een deel van hun leven om dat van patiënten en cliënten te verbeteren. Helaas worden zorgmedewerkers nog altijd geremd door administratieve verplichtingen en onnodig veel overleggen. Intelligente zorginnovaties en technologieën helpen meer tijd vrij te maken voor wat er echt toe doet. Om deze reden heeft Axians het infra-management platform GAIA deze week versneld gelanceerd, zodat IT-afdelingen in de zorg de innovatie sneller kunnen doorvoeren.

Volgens Axians heeft de zorg niet alleen slimme technologie nodig, maar een helpende hand. Een platform dat mensen, devices en applicaties intelligenter met elkaar verbindt. Dat zorginnovaties versnelt, een fundament  biedt, en de digitale wendbaarheid continu vergroot. Axians biedt met GAIA een platform dat IT-afdelingen in de zorg helpt dit doel te bereiken. Door de infrastructuur end-to-end te integreren en centraal inzichtelijk te maken. Dankzij een slimme set aan ketenmanagement oplossingen heeft de IT-afdeling eindelijk tijd voor dat wat er écht toe doet; een waardevolle bijdrage leveren aan de digitale voortuitgang van de gezondheidszorg.

Kunstmatige infra intelligentie in de gezondheidszorg

Door de huidige ontwikkelingen in de zorg, heeft Axians besloten het GAIA-platform deze week versneld te lanceren. Met GAIA bouwt Axians voort op de voordelen van software defined infrastructures. Artificial intelligence en machine learning zijn hieraan toegevoegd. Hiermee behoren handmatige werkzaamheden tot de verleden tijd. Daardoor is het bijvoorbeeld niet langer nodig om een netwerksegment met de hand aan te passen of toegangsrestricties decentraal door te voeren. Deze automation oplossingen helpen werkzaamheden niet alleen sneller maar vooral ook overzichtelijker en consistent door te voeren.

De intelligentie van het GAIA-platform strekt zich uit over de hele infrastructurele keten. Van de campus- en datacenter-connectiviteit tot de compute, storage en multicloud-omgeving. Aanvullend biedt GAIA weldoordachte orchestration functionaliteiten. Blauwdrukken die multidisciplinair handelingen gecentraliseerd helpen uitvoeren. Dat is GAIA’s kracht: end-to-end ketenanalyse, management en orkestratie.

Slechts 25% van alle IT-afdelingen is goed voorbereid op innovaties

GAIA is reeds succesvol in gebruik bij lokale overheden, waaronder bij de gemeente Utrecht. Nu de gezondheidszorg in nood is, zal de inzet van slimme zorgtechnologie absolute noodzaak zijn.

“Dankzij GAIA kunnen we de infrastructuur centraal managen. Daarnaast hebben we een flinke stap gezet om met automation de risico’s op menselijke fouten te minimaliseren. Hiermee hebben we veel meer uniformiteit aangebracht”, aldus Janny van der Ploeg, product owner bij de Gemeente Utrecht.

Stefan Collet, Innovatiemanager bij Axians: “Volgens Gartner heeft slechts 25% van alle organisaties de netwerk, datacenter en cloudomgevingen flexibel en intelligent genoeg ingericht. Dat zijn cijfers waar je je zorgen om maakt. Het GAIA-platform groeit mee met de technologische mogelijkheden én is continu in lijn met de laatste ontwikkelingen en richtlijnen in de gezondheidszorg. De remmende factor die de IT-infrastructuur nu vaak nog is, wordt daardoor omgezet in een abonnement op digitale vooruitgang.”