Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Avoiding Insider Threats To Enterprise Security

Het beveiligen en beheren van privileged identities in complexe IT omgevingen

Veel organisaties zijn tegenwoordig erg kwetsbaar voor beveiligingsrisico’s omtrent de vele  verschillende personen die toegang hebben tot bepaalde gegevens. Hierbij hebben we het bijvoorbeeld over systeembeheerders, database managers en andere personen met een verhoogd toegangsniveau.   

Het beveiligen van de moderne onderneming
Aanvallen op de organisatie komen steeds vaker van binnenuit.  Uit onderzoek is gebleken dat het gevallen van fraude binnen één jaar is gestegen van 55% naar 60%. Met de komst van sociale media, cloud computing en mobiele communicatie hebben insiders veel meer mogelijkheden gekregen om vertrouwelijke informatie door te geven dan voorheen. Het valt vaak te wijten aan nalatigheid zoals het vergeten uit te loggen op een gedeelde computer.

Managen van de explosieve toename van privileged users
Zakelijk leiders vragen zich vaak af: hoe kunnen we op een veilige manier toegang verlenen tot privileged users en deze onderhouden? Hoe implementeren we een betrouwbare manier om verdachte activiteiten op te sporen en stoppen? Een succesvol privileged identity management oplossing zorgt voor deze problemen en zou onder andere aan deze twee  eisen moeten voldoen:

  • Gecentraliseerd management van de complete privileged identity lifecycle
  • Veilige toegang en opslag van shared en privileged accounts.

Download de whitepaper ‘’Avoiding Insider Threats To Enterprise Security’’ geheel vrijblijvend waarin u meer leest over het beveiligen en controleren van privileged identities om zo de bedreigingen van binnenuit het bedrijf aan te minimaliseren.

 

Download de whitepaper
Download