Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Automatisering is een belangrijk element van de private cloud

Enabling the path to private cloud: Automation

IT afdelingen staan onder extreme druk om de kapitaal- en operationele kosten te verlagen, waardoor ze gedwongen worden om de infrastructuur te virtualiseren en de hardware en schaalbaarheid te verbeteren. Op deze manier bewegen organisaties naar een verbeterde operationele efficiëntie en flexibiliteit van cloud computing. Het cloud-landschap bestaat uit: private, public en hybride cloud.

Waarom is Automatisering een essentieel element van de cloud?
Veel organisaties worstelen momenteel om de concurrentie voor te blijven in data groei, infrastructuur complexiteiten en krimpende IT-budgetten. Bedrijven zoeken naar mogelijkheden om de IT-kosten te verlagen en de flexibiliteit van de organisatie te verhogen door aan de slag te gaan met de volgende uitdagingen:

  • Inflexibiliteit en een slechte respons door de veranderende zakelijke behoeften, met de continue druk om systemen nog sneller en kosteneffectiever uit te rollen.
  • Inefficiënt gebruik van IT-middelen, door onderbenutte hardware en overwerkte medewerkers die veel tijd besteden aan handmatige, repetitieve en laagsgekwalificeerde activiteiten.
  • Hoge management kosten, met meerdere tools en uiteenlopende dienstverleningsprocessen.

Automatisering is een belangrijk onderdeel van de cloud-infrastructuur. Het voorziet eindgebruikers bijna onmiddellijk de toegang tot hardware-middelen en maakt het voor organisaties mogelijk om hun service te schalen in overeenstemming met de behoeften van de klanten. Automatisering kan ook gebruikt worden om meerdere technologieën en processen samen te integreren, met een meerwaarde voor de klant die gebruik kan maken van een Self-Service interface.

Meer te weten komen over automatiseren in de cloud?
Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper die dieper in gaat op:

  • Dat Automatisering een essentieel onderdeel is van de cloud
  • De aanpak naar automatisering
  • Een aantal praktijkcases over automatisering in de cloud

 

Download de whitepaper
Download