Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Automatisering in het onderwijs: hoe pak je het aan?

Automatisering van documentmanagement

Voor onderwijsinstanties zorgt de digitalisering voor ingrijpende nieuwe mogelijkheden. Zo wordt het mogelijk gemaakt om digitaal te leren, simulatie onderwijs aan te bieden en digitaal te werken. In de efficiëntie van de bedrijfsvoering kunnen grote stappen gemaakt worden door de mogelijkheid om digitaal te werken. Het brengt echter ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Hoe worden bijvoorbeeld alle digitale documenten bewaard zodat ze later ook weer vindbaar zijn?

Een grote berg digitale documenten

In het onderwijs wordt er veel gewerkt met digitale documenten. Deze documenten moeten worden opgeslagen voor een meerjarige periode en het opslaan en terugvinden moet dan ook zo weinig mogelijk tijd in beslag nemen. Onderzoek laat zien dat medewerkers in het onderwijs meer dan twee uur per dag bezig zijn met het verzamelen van informatie.

Cloud computing in het onderwijs

Met behulp van cloud computing binnen onderwijsinstellingen wordt het beheren van digitale documenten eenvoudiger gemaakt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een document management systeem (DMS) dat een digitale variant is van het fysieke archief.

Automatisering in het onderwijs

In deze whitepaper wordt stilgestaan bij toepassingen die onderwijsinstellingen kunnen gebruiken om het werken met een enorme hoeveelheid digitale documenten te vergemakkelijken. Hier gaat namelijk veel tijd mee verloren dat ergens anders ingezet had kunnen worden. Maakt jouw onderwijsinstelling ook gebruik van een grote hoeveelheid digitale documenten en ben je hier veel tijd mee kwijt? Lees dan deze whitepaper om snel aan de slag te kunnen gaan.

 

Download de whitepaper
Download