Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Automatisering in de zorg: meer doen met minder

Innoveren is weer mogelijk met automation en orchestration

De zorgbranche is constant in beweging. De concurrentie wordt groter, de vraag naar zorgt groeit en nieuwe diensten en businessmodellen zien het licht. Het kostenplaatje is hierbij de grootste uitdaging, want hoe haal je het maximale uit je euro? Hoe kan je blijven innoveren met zo weinig mogelijk geld? Door IT slim in te zetten!

Het eeuwige spanningsveld

We zijn ons bewust van de belangrijk rol die onze IT-afdeling speelt in het realiseren van vernieuwing en innovatie. Daarom zien we maar al te vaak dat de druk op de afdeling stijgt en vaak onderschat wordt. We verwachten constante kwaliteit, 24/7 beschikbaarheid en een top performance. Onze eisen en verwachtingen worden steeds hoger, maar aan de andere kant moet de stabiliteit, veiligheid en controleerbaarheid van de IT-omgeving gewaarborgd worden. Automation en orchestration kan dit spanningsveld doorbreken.

Automation en orchestration? Vertel!

  • Automation: Je automatiseert repetitieve acties in het datacenter zodat de IT-afdeling efficiënter kan werken. Met automatisering krijg je voorspelbare resultaten en een consistente kwaliteit die voldoet aan de gestelde eisen.
  • Orchestration: Door het samenbrengen van automation-initiatieven verminder je de beheerlast voor de IT-afdeling. Met self-service tools stel je de gebruiker in staat om zelf IT-services aan te vragen. Je maakt als het ware een app-store met beschikbare applicaties en software. De gebruiker kiest zelf wat hij nodig heeft en gaat hiermee aan de slag.

Werkprocessen breng je onder in workflows, zo is het mogelijk om bepaalde acties volledig geautomatiseerd te laten uitvoeren. Met minder bereik je dus echt meer!

Meer weten?

Benieuwd naar de voordelen die automation en orchestration bieden? Download dan deze factsheet en ontdek de mogelijkheden voor jouw organisatie.

 

Download de whitepaper
Download