Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Automatische prijsmonitoring bespaart webshops tijd en geld

Zo ontwikkel je de beste oplossing voor jouw bedrijf

Webshops weten al geen ander hoe belangrijk het is om de prijs van hun producten regelmatig te vergelijken met de concurrentie. Want klanten die jou online vinden, surfen net zo snel naar een shop waar die sneakers net iets goedkoper zijn. Natuurlijk kan je elke ochtend met een kop koffie in de hand alle concurrerende webshops checken, maar dan ben je wel even bezig. Heb je een gevulde webshop met een handvol concurrenten? Dan leveren die checks al snel een dagtaak, voor een heel team. Zou het niet beter zijn om deze klus uit te besteden aan slimme software robots?

De juiste bot kiezen

Zo’n tool die automatische prijzen vergelijkt is natuurlijk essentieel om te weten wat andere webshops aanbieden, maar je kunt deze technologie net zo goed productlijsten en klantrecensies op populaire websites laten ophalen.

De nadelen van automatische vergelijking

Wil je zo’n bot aan het werk zetten voor jouw webshop? Dan vind je al snel bots die aan de slag gaan bij het starten van een browser, JavaScripts verwerken en de inhoud aanbieden via een API, zoals Scraping-Bot of Diggernaut. Deze methodes hebben zo hun beperkingen:

  • Hoge prijs per data-eenheid: controleer je meerdere malen de prijs van één product, dan gaat dat al snel behoorlijk in de papieren lopen
  • Beperkte configuratiemogelijkheden

Slimme prijsmonitoring tools: neem een kijkje in de code

Herken je deze nadelen? E-ngineers developer Dmitry lost ze voor je op met een script waarmee je jouw webshop voorziet van een flexibelere oplossing. In deze whitepaper beschrijft Dmitry uitgebreid waaruit deze softwarebot bestaat en laat hij aan de hand van code-snippits zien hoe de oplossing werkt. Wil jouw developmentteam ook aan de slag met het ontwikkelen van een slimme prijsmonitor? Download dan eerste deze whitepaper en neem de adviezen en tips van Dmitry mee in jouw ontwikkelproces!

 

Download de whitepaper
Download