Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Archiveren: hoe doe je dat dan?

Archief en archiveren

Archiveren is meer dan alleen het bureau leeg houden. Archivering is ook een informatiecontrole, iedereen moet tenslotte snel de weg kunnen vinden als dit nodig is. Daarnaast is het belangrijk om documenten weg te gooien (of vernietigen) als deze niet meer relevant zijn. Een archief op de juiste manier is:

  • Actueel
  • Onmisbaar voor de bedrijfsvoering
  • Levert een toegevoegde waarde voor de organisatie

Digitale archieven kunnen dienen als een krachtige herinneringsmachine die zeven dagen per week beschikbaar is. Als de informatie zijn waarde voor de eigenaar heeft verloren is het archief, of delen ervan, nog steeds waardevol voor de samenleving.

Toch hebben veel mensen een ander beeld bij een archief. Stoffig, saai, een blok aan het been voor een resultaatgerichte organisatie en een kostenpost. Deze whitepaper gaat dieper in op hoe organisaties moeten archiveren, wat de functies van een archief zijn en hoe de kwaliteit bewaakt kan blijven.

Archiveren, hoe dan?
Hoe documenten ook ontstaan, binnen komen of worden verzonden, de kwaliteit moet worden behouden. Dit gaat zowel over de kwaliteit van afzonderlijke archiefdocumenten als het gehele archief. Organisaties proberen de archivering zoveel mogelijk op de achtergrond uit te voeren, hierdoor worden medewerkers zo min mogelijk gestoord.

Download de whitepaper
Kom meer over archiveren te weten in de volledige whitepaper. De whitepaper gaat dieper in op de kwaliteitseisen van een archief en het systeemontwerp en de integratie van de te onderscheiden componenten. Download de whitepaper ‘Archief en archiveren’ vrijblijvend.

 

Download de whitepaper
Download