Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Apps laten maakindustrie slimmer werken

Verbind de werkvloer met de organisatie

We zijn tegenwoordig altijd en overal connected en downloaden steeds vaker apps om sneller zaken te regelen of op te zoeken. Want met een app maak je in een paar swipes geld over na een avond uit met vrienden of regel je zo een taxi naar huis. De mogelijkheden zijn eindeloos, daarom is het vreemd dat medewerkers op de werkvloer vaak digitaal niet verbonden zijn met de rest van de organisatie. Deze whitepaper laat zien hoe apps de hele organisatie verbindt en de productiviteit van alle medewerkers verhoogt.

Waar liggen de kansen?

Niet iedere medewerker in de organisatie heeft een vaste werkplek en toegang tot een desktop of laptop. Door medewerkers toegang te verlenen tot veilige bedrijfsapps op hun eigen telefoon of bedrijfstelefoon bied je hen een nieuwe manier van werken aan. Zo kan je nieuwe tools ontwikkelen die hen helpen bij specifieke werkzaamheden of geef je iedereen met een app toegang tot data uit je ERP. Waar liggen nu precies de grootste kansen bij het inzetten van apps? Denk aan:

  1. Verbeteren van processen
  2. Betere en efficiëntere service op locatie
  3. Verbeteren van communicatie
  4. Meer inzicht verkrijgen in managementdata
  5. Applicatie-rationalisatie

We lichten alvast kort toe hoe je met apps de communicatie binnen de organisatie kan verbeteren.

Het schaduw-IT gevaar

Productiemedewerkers of medewerkers in een magazijn zijn vaak de laatste medewerkers in de organisatie die geen e-mailaccount van de zaak hebben. Hierdoor voelen ze zich vaak niet zo verbonden met de rest van het bedrijf. Om toch sneller met elkaar te communiceren over roosters of issues op de werkvloer worden al heel snel onofficiële WhatsApp-groepen ingericht. Goed bedoeld, maar als bedrijf heb je dit liever niet. Want wie is verantwoordelijk voor de content die gedeeld wordt in de groep? Liever zorg je voor een goedgekeurde bedrijfsapp die net zo handig en laagdrempelig is als de consumenten IT.

Download nu deze whitepaper en ontdek de 5 manieren waarop bedrijfsapps de maakindustrie veranderen.

 

Download de whitepaper
Download