Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Applicatie integratie tips voor de zorg

Een goede informatievoorziening in de zorg

Veel zorginstellingen willen graag hun informatievoorziening verbeteren. Hierdoor kan men namelijk ‘Het Nieuwe Werken’ invoeren of men kan de klant meer centraal stellen. Het implementeren van een goed informatievoorzieningsysteem is vaak een meer jaren plan. Maar dat hoeft niet altijd van belang te zijn. Het is echter wel van belang dat organisaties investeren in goede informatievoorzieningen om hun eigen productiviteit te verhogen. Op het gebied van applicatie integratie kan SharePoint Portal een belangrijke bijdrage leveren.

De reden voor een goede informatievoorziening
Een reden om de informatievoorziening te verbeteren is om de interne samenwerking te bevorderen. Met een platform als SharePoint krijgen de mensen de mogelijkheid om samen te werken, onafhankelijk van plaats en tijd. Daarnaast biedt SharePoint één en dezelfde gebruikersinterface die toegang geeft tot verschillende backoffice applicaties. Hierdoor raakt een gebruiker niet verward en hoeft hij of zij niet steeds te schakelen tussen verschillende interfaces. Men kan dus meerdere applicaties inschakelen met het gebruik van één product.

Het nieuwe werken
Het nieuwe werken wordt een steeds belangrijker begrip binnen organisaties. Men wil documenten steeds meer digitaliseren, zodat iedereen binnen de organisatie gemakkelijk bij relevantie informatie kan komen. Hierdoor kunnen werknemers gemakkelijk en efficiënt tegelijk aan één document werken. Binnen de zorgsector worden portalen vaak met elkaar gecombineerd met de functies van management documenten, zodat iedereen gemakkelijk toegang heeft tot de informatie. Deze combinatie van informatie uit de back office applicaties en ongestructureerde informatie (zoals PDF’s, Word documenten en e-mails) worden ook wel een ‘Zorg Informatie Portaal’ genoemd.

Download deze whitepaper
In deze whitepaper wordt besproken waarom een goede informatievoorziening van belang is. Daarnaast wordt uitgelegd hoe men SharePoint kan inzetten als tool voor een goede informatievoorziening binnen uw organisatie. Zo worden de mogelijkheden en beperkingen van SharePoint besproken en leest u tips en trucs over het implementeren van dit programma binnen uw organisatie. 

 

Download de whitepaper
Download