Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

API management oplossingen: eenvoudiger in contact met uw partners

API management oplossingen

Om het contact met partners en klanten te verbeteren gebruiken steeds meer bedrijven cloud diensten, mobiele apps en systeemintegratie. Het gebruikmaken van een API management oplossing is hierbij geen nieuw fenomeen meer. API Management oplossingen hebben in de laatste jaren hun werkveld een stuk verbreed en zijn hierdoor ook geavanceerder geworden. Oorspronkelijk waren deze oplossingen bedoeld om interne web services toegankelijk te maken voor externe partners en klanten met simpele HTTP(s). Tegenwoordig voldoen de API management oplossingen ook aan de on-premise integratie vereisten.

API Management oplossingen gedefinieerd

Het is voor veel mensen nog niet altijd duidelijk waar API management nou precies voor staat. Zo claimt men vaak dat een API management oplossing gebruik kunnen worden als een ESB. Dit is echter niet het geval. Zo verschilt het op een aantal punten met ESB. Zo zijn de volgende gebruik scenario’s te noemen die specifiek voor API management oplossingen gelden:

  • Toegang geven tot bedrijfsdata en services
  • Het gebruik maken van SaaS-services
  • Mobiele toegang verkrijgen

In de whitepaper wordt verder ingegaan op wat een API management oplossing onderscheidt van een ESB (of een light-versie hiervan).

Download de whitepaper

Lees de whitepaper voor meer informatie over API management oplossingen en wat nu precies de verschillen zijn met ESB. De whitepaper focust zich ook op verschillende versies van API management waardoor verschillende kwesties naast elkaar vergeleken kunnen worden.

 

Download de whitepaper
Download