Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

AnalyticsToday.nl: nieuwe kennissite over business intelligence en analytics

AnalyticsToday.nl: nieuwe kennissite over business intelligence en analytics

Business intelligence en analytics zijn van levensbelang voor de zakelijke markt. Op de kennissite AnalyticsToday.nl, die vandaag is gelanceerd, vinden bedrijven de juiste informatie om met behulp van de analyse van de eigen bedrijfsdata een competitieve voorsprong te nemen op de concurrentie.

AnalyticsToday.nl is de nieuwe kennissite van Nederland op het gebied van business analytics, business intelligence en big data. Op deze website vinden bedrijven een keur aan informatie: van selfservice analytics en data discovery tot alle informatie die nodig is voor het inrichten en het beheer van big-dataplatforms als Hadoop.

De praktijk laat zien dat veel bedrijven voordeel halen uit de analyse van de (eigen) bedrijfsgegevens. Een goed voorbeeld is big data in de retailmarkt. De snelle veranderingen dwingen retailers om hun klanten anders te benaderen. Immers, door de mogelijkheden van het internet is de consument veel mondiger geworden en ontdekt hij in no-time waar hij het goedkoopst uit is. Voor de retailmarkt is het van belang om een goed beeld te krijgen van de klant en daar op de juiste manier op in te spelen. Business analytics is de drijvende kracht achter die nieuwe benadering.

Aan de basis van die nieuwe benadering ligt natuurlijk de sterke opkomst van social media en mobiele telefoons. Social media is dé plek geworden waar consumenten actief zijn. Bedrijven zijn zich er steeds beter van bewust dat ze dat gegeven mee moeten nemen in hun marketinguitingen. Analytics is een vast onderdeel geworden van de marketingstrategie. Daarom besteedt Analyticstoday.nl ook veel aandacht aan die nieuwe strategieën die we kunnen scharen onder Social, Mobile, Analytics en Cloud (SMAC).

Op AnalyticsToday.nl vinden (IT-)managers naast diverse praktijkvoorbeelden veel informatie over wat de mogelijkheden van business intelligence en analytics zijn en hoe ze dat het beste in de praktijk kunnen inzetten. Bovendien praten praktijkexperts op de portal via onder meer blogs de bezoekers bij over de laatste ontwikkelingen in de markt. Daarnaast is er uitgebreide aandacht voor congressen en events op het vlak van business intelligence en analytics.

AnalyticsToday.nl is een initiatief van Heliview. Heliview is gespecialiseerd in informatieverschaffing en voorlichting over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van met name de informatie- en communicatietechnologie.

_____________________

Neem voor meer informatie contact op met Heliview op 076-5484000 of info@heliview.nl