Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Analytics in de zorg: 4 manieren om meer uit data te halen

Lagere kosten en betere zorg zijn het doel

Net als in het bedrijfsleven worden in de gezondheidszorg tegenwoordig grote hoeveelheden data verzameld. Data analytics biedt mooie kansen, van lagere kosten tot gezondere patiënten. Wel zijn er uitdagingen bij het inzetten van data analytics in de zorg.

4 voordelen van analytics in de zorg

Er zijn 4 redenen waarom analytics in de zorg een verbeterslag kan zijn:

  1. Het mogelijk maken van zorgmanagement met self-service analytics
  2. Het verhogen van de productiviteit met real-time analytics
  3. Het verzamelen en mixen van data om zo oneffenheden in de supply chain te ontdekken
  4. Ad hoc visuele analyses automatiseren voor een hogere omzet.

Zorgmanagement met self-service analytics

Een lokaal ziekenhuis heeft tonnen aan data, honderden niet-gekoppelde systemen en duizenden ongesorteerde rapporten. Het grootste probleem bij zorginstellingen is vaak niet: hoe krijgen we meer data? De vraag die voornamelijk naar voren komt is: Hoe versimpelen we de verzamelde data op zo’n manier dat een niet-technische medewerker het ook begrijpt en kan gebruiken? Hoe kunnen artsen en ziekenhuismanagers de data gebruiken zodat alle neuzen dezelfde kant op wijzen?

Verhoog de productiviteit met real-time analytics

Om snel beslissingen te kunnen maken, moet de data up-to-date zijn. Veel zorginstellingen schakelen hierdoor over op een real-time feed. Naast het maken van snelle beslissingen, worden ook de kosten en resultaten inzichtelijk. Lees in het artikel meer over de kostenbesparingen en ervaringen van artsen.

Data verzamelen en mixen om oneffenheden te ontdekken

Veel van de zorgdata komt op een hoop binnen, wat het natuurlijk erg moeilijk maakt om nieuwe kansen te spotten. Door de verschillende informatie-eilandjes met elkaar te verbinden is het makkelijker om het volledige plaatje te zien. Het is dus belangrijk om alle informatie te verzamelen en met elkaar te matchen op overeenkomsten.

Haal meer uit analytics in de zorg

Wilt u als zorginstelling ook meer halen uit verzamelde data? Deze whitepaper geeft u 4 redenen waarom u nog meer zou moeten doen met data en hoe u dit kunt doen. Lees ook over de ervaringen van experts die het in de praktijk hebben uitgevoerd.

 

Download de whitepaper
Download