Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Analytics in de praktijk bij bierbrouwer Grolsch

One Version of the truth voor Grolsch

Koninklijke Grolsch is een van de oudste ondernemingen van Nederland. Op een moderne manier brouwt het bedrijf al zijn bier. Grolsch heeft een nieuw datawarehouse opgezet. Alle machines in de brouwerij worden continu gemonitord. Dat levert een schat aan waardevolle gegevens op.

De bierbrouwer analyseert al deze gegevens met geavanceerde en gebruiksvriendelijke analysesoftware. Voortdurend worden er vragen gesteld als hoeveel hectoliter water is er nodig voor de productie van een hectoliter bier, is het moutmengsel wel optimaal en hoe staat het met de efficiëntie van die specifieke machine en hoe lang staat hij al stil? Door zich voortdurend deze vragen te stellen en de resultaten te analyseren, krijgt Grolsch het voor elkaar een constante hoge kwaliteit van het product te bereiken. En dat betaalt zich op de lange termijn uit.

In deze praktijkcase nemen we een kijkje bij deze bierbrouwer en ontdekken we hoe dit bedrijf het productieproces efficiënt maakt dankzij de toepassing van analytics. Download deze praktijkcase vandaag nog geheel vrijblijvend.

 

Download de whitepaper
Download