Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Analytics: 4 voorbeelden om meer uit data te halen

Betere zorg en miljoenen besparen

Continu worden grote hoeveelheden data in de gezondheidszorg geproduceerd. Door deze gegevens te analyseren kunnen tegen lagere kosten patiënten beter geholpen worden. Een tweede is om deze hoopvolle boodschap in praktijk te brengen. Aan de hand van verschillende voorbeelden leest u hoe tientallen ziekenhuizen data omzetten in efficiency en betere zorg.  

4 verbeteringen in de zorg met analytics

Er zijn 4 manieren waarmee de zorg met analytics kan verbeteren:

  1. Zorgkwaliteit verbeteren met self-service analytics
  2. Productiviteit verhogen met real-time analytics
  3. Stroomlijnen van de supply chain
  4. Meer grip op financiën dankzij datavisualisatie

Zorgkwaliteit verbeteren met self-service analytics

Data verzamelen is niet zo moeilijk, het gaat erom die data behapbaar te maken. Door gegevens aan alle belanghebbende medewerkers laagdrempelig aan te bieden, kan iedereen ermee aan de slag. De whitepaper beschrijft hoe een keten van 34 Ziekenhuizen letterlijk levens redt.

Productiviteit verhogen met real-time analytics

Voor het algemeen werken mensen niet erg gestructureerd. Daardoor verdwijnt veel tijd die beter aan patiëntzorg of andere kerntaken besteed kan worden. Realtime data-analyses geven een handig inzicht in de operationele taken. Piedmont Healthcare maakt een jaar gebruik van deze technieken en kon daarmee een besparing van 2 miljoen dollar realiseren. Nog veel belangijker, het ziekenhuis had meer tijd over voor zijn patiënten.

Stroomlijnen van de supply chain

Elke dag worden nieuwe spullen en apparaten besteld om het ziekenhuis te laten functioneren. Vaak is de kennis van de totale supply chain verspreid over verschillende afdelingen met hun eigen supply chains en Excel-lijsten. Met een helicopterview vanuit data is het inventarisbeheer ineens wel duidelijk. Zo ook voor het 13 ziekenhuizen tellende Barnes-Jewish Healthcare, dat op deze manier honderden miljoenen dollars bespaarde.

Meer grip op financiën dankzij datavisualisatie

Spreadsheets geven niet de gewenste grip op financiën, datavisualisaties wel. In de whitepaper leest u deze en de eerdere 3 voordelen die u uit data kunt lezen. Deze voorbeelden zijn niet alleen toepasbaar in de zorg, maar alle bedrijven kunnen efficiënter werken met behulp van data. Download daarom de whitepaper en lees hoe u ook kunt besparen.