Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Analyse ongestructureerde data: 3 tips

Schep orde in de chaos van waardevolle informatie

De analyse van ongestructureerde data vormt een waardevolle aanvulling op die van gestructureerde data uit uw ERP- en CRM- en andere systemen: hiermee heeft u niet alleen informatie over wat er gebeurt in uw bedrijf en met uw klanten, maar krijgt u ook antwoord op de vraag waarom iets gebeurt.  Maar hoe schept u orde in de chaos van ongeordende data als foto, video en tekst? We helpen u alvast op weg met 3 belangrijke tips.

Analyseer het hele plaatje van ongestructureerde data

Het hele plaatje is belangrijk bij de analyse van dit soort data, omdat u hiermee goed doordachte beslissingen kunt nemen. Als u een deel van de informatie niet heeft, omdat de gebruikte technologie om wat voor reden dan ook de data  niet kan lezen, dan loopt u als ondernemer onnodig risico’s. Door technologie in te zetten die onafhankelijk van formaat en locatie kan werken, voorkomt u dat u tegen beperkingen aanloopt als kopieerproblemen, opslagkosten en hand-off risico’s.

Gebruik de nieuwste technologie

Alleen met de nieuwste technologie komt u tot goede resultaten bij het analyseren van ongestructureerde data. Denk bijvoorbeeld aan de krachtige machine learning techniek clustering. Deze neemt een grote set data uit een veelheid aan bronnen en groepeert dit. Dit kan belangrijke inzichten opleveren zonder dat er een gebruiker aan te pas komt, waarmee u als ondernemer nieuwe business binnen kan halen. De technologie die u gebruikt moet in ieder geval in staat zijn gebruik te maken van:

  • De nieuwste zoektechnieken
  • De nieuwste analysetechnieken
  • De beste manier om data de personaliseren
  • De nieuwste dataverbeteringstechnieken

Leer van anderen

Van de best practices van andere bedrijven kunt u leren. Heeft u bijvoorbeeld nagedacht over hoe u inzicht krijgt in de voorkeuren van consumenten en trends in de markt? U doet er verstandig aan te kijken naar hoe marketeers dit doen. Zij analyseren onder meer social media berichten, videobeelden en plaatjes. Of kijk bijvoorbeeld naar hoe veiligheidsorganisaties ongestructureerde data analyseren om criminelen op te sporen of terreuraanvallen verijdelen.

Meer tips?

Ook u kunt orde scheppen in de chaos van de ongestructureerde data waar uw onderneming mee te maken heeft. Wilt u meer tips over hoe u dat aanpakt? Lees dan deze whitepaper.