Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Altijd en overal werken: hoe doe je het veilig?

5 must-haves voor een veiligere toegang tot jouw bedrijfsapplicaties

Alleen tussen half negen en vijf, keurig achter je eigen bureau en met je eigen pc werken; waar vinden we dat nog? We verwachten tegenwoordig dat we altijd en overal aan de slag kunnen, en het liefst met het apparaat dat we op dat moment bij de hand hebben. Heb jij ’s middags een paar uur nodig voor een privéafspraak, dan klap je ’s avonds de laptop nog even open. Dankzij cloudsoftware en VPN-verbindingen is dat tegenwoordig geen probleem, maar denken bedrijven wel voldoende na over hoe veilig de verbinding is? Je wil als organisatie natuurlijk medewerkers de vrijheid van flexwerken gunnen, maar niet ten koste van jouw bedrijfsdata!

Vast versus flexibel

Niet alleen onze collega’s verwachten flexibiliteit, ook bedrijven kiezen steeds vaker voor hulp van buitenaf. Bedrijven huren op projectbasis freelancers in of besteden een deel van de werkzaamheden uit aan experts aan de andere kant van de wereld. Data laten zien dat er 77 miljoen freelancers zijn in 2019, dat is een stijging van 36% tegenover 2014. Bij slechts 42% van de bedrijven is het aandeel vaste dienstverbanden nog groter dan flexibele contracten.  Al die flexibele collega’s hebben natuurlijk wel een veilige toegang nodig tot jouw systemen.

5 must-haves voor een veiligere toegang

Aan de ene kant hebben we dus de stijgende populariteit van flexibel werken, en aan de andere kant is de dreiging van cybercriminaliteit nooit veraf. Het is dus tijd om de toegang tot jouw bedrijfsapplicaties kritisch te bekijken en te bepalen of deze wel voldoet aan de moderne eisen. Om jou hierbij te helpen vind je in deze whitepaper 5 voorwaarden waaraan een veilige toegang tot jouw systemen moet voldoen. Klaar voor de check?

 

Download de whitepaper
Download