Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Alles over digitale documentstromen

Effectief digitaliseren van de organisatie

Niemand kan tegenwoordig nog om de digitale revolutie heen, maar benut de organisatie alle voordelen van digitaal werken? Wat kan het digitaliseren opleveren voor de organisatie? Om te weten of de organisatie al digitaal werkt, is een goede definitie van groot belang.

Digitaal werken is:

  • Werken waar je wilt en wanneer je wilt, met altijd de juiste actuele bestanden bij de hand.
  • Het gebruik van digitale ondersteuning (apparatuur en data) bij het monitoren, uitvoeren en begeleiden van taken en processen binnen de onderneming.

Waarom digitaal werken?
Voor veel organisaties is het omzetten van de papieren administratie naar een digitale database een belangrijke efficiencyslag. Het bedrijf klaar maken voor digitaal werken is in de meeste gevallen een goed investering. In de whitepaper worden 10 voordelen beschreven van digitaal werken. Hieronder zijn 5 van de 10 voordelen beschreven:

  1. Informatie wordt toegankelijker
  2. Informatie uitwisselen (intern & extern) wordt makelijker
  3. Grote hoeveelheden informatie delen wordt eenvoudiger
  4. Informatie analyseren wordt makkelijker
  5. Digitaal werken is beter voor het milieu

Met het bedrijf digitaliseren
Zoals hierboven beschreven, zijn er veel voordelen aan digitaal werken, maar hoe ga je te werk? Welke processen binnen het bedrijf zijn ingewikkeld en irriteren de werknemers en heeft het zin om deze te verbeteren? Is het ook kosteneffectief? Om te inventariseren waar de verbeterpunten liggen, is het goed om in kaart te brengen welke documenten in omloop zijn binnen de organisatie. Lees in de volledige whitepaper meer over het digitaliseren van de organisatie.

Download de whitepaper
Wilt u met de organisatie ook digitaal werken? Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper en lees verder over de voordelen van digitaal werken, wat u nodig heeft om digitaal te gaan werken en hoe andere bedrijven digitaal werken ervaren.