Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

AI-revolutie geen bedreiging, maar een golden opportunity

Het is intussen wel duidelijk dat Artificial Intelligence (AI) een grote rol gaat spelen in organisaties. Maar welke rol dan en waar zit dan de waarde voor bedrijven? In de afgelopen 2 jaar is er meer data geproduceerd dan in alle jaren hiervoor. Niet alleen door mensen maar ook door sensoren en camera’s.

Kortom: we hebben meer data dan we als mens kunnen verwerken of raadplegen. Ontwikkelingen als Artificial Intelligence kunnen ons helpen al deze data te verwerken en ons te voorzien van relevante informatie op het moment wanneer we deze nodig hebben. 

Geen bedreiging maar een golden opportunity

Toch hebben veel organisaties ook moeite met deze nieuwe technologie te omarmen. Volgens expert Peter Hinssen moeten we de AI-revolutie niet zien als een bedreiging, maar als een golden opportunity, zo vertelt hij aan focus-online.

“Computers zullen veel kunnen, en de vraag zal zijn: wat doe je als mens daarbovenop? We moeten nadenken over wat we kunnen veranderen in ons onderwijssysteem, want dat is ons onvoldoende aan het voorbereiden op die omslag. We leiden nog teveel mensen op om dingen te reproduceren. In een wereld waarin technologie normaal wordt, zal alles wat met menselijk contact en creativiteit te maken heeft een enorme meerwaarde krijgen.”

Meer rendement voor uw organisatie

Tijdens de training AI gaan we niet in op de techniek achter AI maar op de toepassing en de business kansen van AI. En hoe u uw kennis over AI daadwerkelijk inzet om meer rendement te behalen voor de organisatie. In de training komen verrassende ideeën en toepassingen van AI aan bod, die u inspireren om daadwerkelijk écht nieuwe kansen te pakken. Het resultaat van de training is dat u na afloop beschikt over een roadmap voor een AI strategie en minimaal één praktijk case heeft waar u direct mee aan de slag kunt in uw organisatie.

Waarom u deze training niet mag missen?

U leert hoe u tot de juiste strategie en aanpak komt om met AI waarde toe te voegen. Na afloop van de training:

  • beschikt u over een roadmap voor een AI strategie
  • heeft u minimaal één praktijk case die direct toegepast kan worden binnen uw organisatie
  • gaat u zelf aan de slag met praktijkoefeningen
  • kunt u met vakgenoten sparren over praktische problemen en een plan van aanpak
  • krijgt u veel persoonlijke aandacht door de kleine groepsgrootte

Klik hier  voor meer informatie.