Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

AI-puzzel wordt gelegd

Onderzoeksrapport brengt successen in kaart en voorspelt omslagpunt

AI-projecten schieten als paddenstoelen uit de grond en zorgen ervoor dat we steeds meer inzicht krijgen in de mogelijkheden en uitdagingen van AI. De resultaten in dit onderzoeksrapport bevestigen dat; de finale doorbraak van AI in ons dagelijks leven is heel nabij. Maar liefst 72% van de bevraagde organisaties is al aan de slag met AI of zit middenin de implementatie van hun eerste AI-project. Een goed moment om aan de vooravond van het kantelpunt de bevindingen van de respondenten in kaart te brengen. Wij vertellen je alvast wat meer over de successen en het verband tussen AI en analytics.

Respondenten met werkend AI-projecten zien een sterk verband tussen analytics en AI

De verwachting van de onderzoekers was dat respondenten een sterk verband tussen analytics en AI zullen zien. Dat is ook het geval, maar het antwoord was gevarieerder dan men had gedacht. 61% van de respondenten gaf aan dat analytics een ‘gemiddelde rol’, ‘kleine rol’ of ‘geen rol’ zal spelen in hun AI-initiatieven. Bij respondenten die al succes behaalden met hun AI-projecten horen we een ander verhaal. 79% van hen gaf aan dat analytics een grote rol speelde in hun AI-technologie. Bij de respondenten die nog geen succes behaalden met hun AI geeft slechts 14% aan dat analytics een grote speelt. Hoe meer ervaring men heeft in AI, hoe meer men analytics dus op waarde schat.

Experts aan het woord

Het is slechts een kwestie van tijd voor AI een prominente plek zal innemen in ons dagelijks leven. Ben je benieuwd naar de bevindingen van de 305 bevraagde experts? Download dan deze whitepaper AI Momentum, Maturity & Models for Success.