Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

AI maakt jouw bedrijf slimmer

Voeg een vleugje AI toe aan jouw bedrijfsprocessen

Data uit software-applicaties, data uit machines, data uit wearables, data in e-mail: de hele dag verzamelen en creëren we data in de organisatie. Eigenlijk hebben we zoveel data voorhanden, dat we vaak niet meer weten hoe we daar waardevolle inzichten uithalen. Hierbij biedt kunstmatige intelligentie (AI) ons een helpende hand. In deze whitepaper lees je wat de mogelijkheden zijn van AI in jouw bedrijfsprocessen en ontdek je hoe toegankelijk deze technologie is voor iedere organisatie.  

The terminator versus de chatbot

AI blijft één van de meest tot de verbeelding sprekende technologieën. Het is belangrijk om een onderscheid te maken tussen general AI en narrow AI. General AI kennen we vooral uit films als Termintor; het is een vorm van kunstmatige intelligentie die het dichtste in de buurt komt van onze menselijke intelligentie. Narrow AI zijn algoritmes die we gebruiken om één taak uit te voeren. Denk maar aan het Spotify-algoritme of een chatbot die je helpt bij het verlengen van je telefoonabonnement. Deze bots zijn erg goed in het analyseren van gigantische hoeveelheden data om zo klanten of medewerkers optimaal te ondersteunen met hun vragen.

In deze whitepaper lees je meer over:

  • De (belangrijke) rol van data bij kunstmatige intelligentie
  • De noodzaak van een concreet businessvraagstuk
  • 3 routes richting jouw eerste AI-toepassing
  • Kosten van een AI-implementatie
  • Voordelen van AI via Microsoft Azure
  • Kunstmatige intelligentie: veiligheid, ethiek en risico’s

AI implementeren in jouw bedrijfsprocessen

Meer weten? Benieuwd hoe je AI toevoegt aan jouw bedrijfsprocessen? Deze praktische whitepaper zet de belangrijkste zaken voor jou op een rij. Je leest er niet alleen over de mogelijkheden en voordelen, in deze whitepaper wordt ook aandacht besteed aan de adoptie van AI door jouw medewerkers en de noodzaak van transparantie over de gebruikte data.

 

Download de whitepaper
Download