Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

AI: breng strategie en praktijk bij elkaar

Het afgelopen jaar heeft Ton Abelen, Consultant A.I. veel uitvoerenden, directies, managers en leveranciers gesproken. Wat blijkt, zowat iedereen heeft een eigen beeld van de (on)mogelijkheden van Artificial Intelligence. De een heeft een ‘uniek product’ ontwikkeld wat ook gewoon standaard op de markt te krijgen is, terwijl mensen uit de praktijk echt verdwalen in alle termen, opties en beloftes.

In dezelfde gesprekken blijkt dat mensen vaak innovatie moe zijn, “toch niet weer een oplossing die in theorie bedacht is en alleen maar méér dan minder werk brengt?”

Daarom is zijn advies, begin bij het bij elkaar brengen van strategie, de praktijk en de mogelijkheden van in dit geval AI. In de praktijk heeft hij gezien dat AI kan bijdragen aan vraagstukken zoals:

  • Hoe ga ik in de komende krappe arbeidsmarkt toch blijven leveren?
  • Kan ik mijn organisatie beter ondersteunen door het zoeken naar informatie te elimineren?
  • Kan ik mijn klanten beter helpen?
  • Kan ik nu misschien eindelijk dat nieuwe businessmodel gaan realiseren wat ik altijd al voor ogen had?
  • Hoe groot is het risico dat ik voorbij gelopen wordt door een start-up die vol inzet op nieuwe technologie
  • Is dit een manier om mijn team nog meer te motiveren en te betrekken bij de ontwikkeling van mijn organisatie?

Als onafhankelijk consultant is hij ervan overtuigd dat AI een echte bijdrage kan leveren aan zowel organisaties als de maatschappij. Door gebrek aan informatie en kwaliteit gaat er nu nog veel mis, wat niet alleen financieel gevolgen heeft, maar ook sociaal een impact heeft.

Ben jij iemand die de eigen organisatie goed kent en het onderbuik gevoel heeft dat er meer uit te halen is en met de vraag zit “hoe dan?” Heb je de vraag nog niet concreet kunnen maken en heb je de persoonlijke eigenschap om actie te ondernemen en een groep mensen bij elkaar te krijgen met de wil om verder te kijken dan vandaag?

Neem dan deel aan de tweedaagse training AI in Business. Bekijk alle mogelijkheden.