Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Aggregate and analyze social media content

Sneller en breder inzicht op marktsegment met analyse social media

De social media zijn voor veel consumenten de eerste uitlaatklep. In veel gevallen wordt hun ervaring met een organisatie eerst gedeeld op bijvoorbeeld Twitter voordat er contact gezocht wordt met de klantenservice van diezelfde organisatie. Het aanwezig zijn op de social media is voor organisaties dan ook van groot belang. Alleen op die manier kan de perceptie van de klant worden begrepen en kan hier op worden gereageerd.

Social media analyseren
Mede ingegeven door de druk van concurrenten, zowel off- als online, zijn retailers genoodzaakt met social media bezig te gaan. Hierbij is het van belang dat zij niet slechts experimenteren, maar systematisch te werk gaan. Deze systematische benadering zal voor een aantal aanzienlijke verbeteringen kunnen zorgen, op het gebied van:

  • Marketing en promotie;
  • Klantenservice;
  • Productontwerp en –selectie;

Oplossing
In deze whitepaper wordt een oplossing geboden die retailers helpt de social media te analyseren. Zodoende kunnen retailers begrijpen wat en waarom er op een bepaalde manier wordt gesproken over hun merk. En kunnen zij meer leren over de laatste trends in een marktsegment en/of industrie, of over problemen met het eigen product of de eigen service.

Download de whitepaper
Download deze whitepaper en lees meer over een oplossing die helpt bij het analyseren van social media om zo sneller en breder inzicht te krijgen op specifieke marktsegmenten.