Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Afstand houden tijdens een congres of evenement?

Introductie van een social distance badge.

Dat de markt voor congressen en evenementen een flinke klap heeft gehad door COVID-19 behoeft geen verdere uitleg. Maar na de eerste fase zagen we in deze markt ook veel innovatieve ideeën en oplossingen ontstaan, voor aanpassingen aan het ‘nieuwe normaal’. Zo ook de komst van een social distance badge: een tag die de afstand tussen personen meet en een signaal afgeeft zodra de aangegeven afstandsregel overtreden wordt.

Hoe werkt een social distance badge?

Een social distance badge meet afstanden via Ultra Wideband (UWB) technologie. Ultra Wideband maakt gebruik van radiogolven voor het bepalen van afstand. Hierdoor is een zeer nauwkeurige afstandsmeting mogelijk. Je hoeft hiervoor geen dure technologische infrastructuur aan te leggen. De tags zijn vooraf geconfigureerd en vereisen geen gateway of ankerpunt. Een social distance badge is draagbaar met bijvoorbeeld een lanyard, die je aan bezoekers bij binnenkomst kan verstrekken.

Wanneer iemand in ‘overtreding’ is van de ingestelde afstandsregel volgt er een geluid-, tril- of lichtsignaal. Een eenvoudige en praktische oplossing om afstand te behouden, zonder de ervaring op een evenement rigoureus aan te pakken.

De voordelen van een social distance badge

Mondkapjes, vloerstickers, plastic schermen, waarschuwingsborden en meer: bedrijven zetten diverse middelen in voor extra bescherming tijdens evenementen en congressen. De inzet van een social distance badge brengt veel voordelen met zich mee. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje:

  • Samenwerken aan gezondheid & veiligheid:we beginnen met de allerbelangrijkste: door gebruik te maken van een social distance badge werken we veiliger samen en beschermen we elkaars gezondheid.
  • Fijne ervaring voor bezoekers:bezoekers kunnen bewegen zoals ze gewend zijn, zonder continu rekening te houden met de 1,5 meter afstandsregel. Je kan bezoekers bij binnenkomst gelijk voorzien van een badge, in combinatie met een lanyard.
  • Geen zorgen over privacy: de privacy van bezoekers is beschermd, doordat de tag niet aan een persoon is gekoppeld. De gegevens zijn dus volledig anoniem, zonder persoonsregistratie of monitoring. Zo voldoe je helemaal aan regels omtrent privacy en AVG.
  • Efficiënte en goedkope oplossing: tot slot is een social distance badge een relatief goedkope oplossing, zonder terugkerende licentiemodellen of grote uitgaves. Het is niet alleen interessant om in te zetten voor congressen en evenementen, maar ook bijvoorbeeld om voldoende afstand te bewaren op kantoor of in publieke ruimtes.

Kortom, een social distance badge mag eigenlijk niet ontbreken tijdens jouw evenement of congres.