Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Afsluiting boekingsperiode staat gelijk aan stress en overwerken

Bespaar tijd op de financiële administratie met continuous close

Het is tijd voor de jaarafsluiting! Het zijn woorden die menig medewerker op de financiële administratie doen huiveren. Want de boeken afsluiten staat nu eenmaal synoniem voor lange dagen, herhalend werk en een keiharde deadline. Sommige bedrijven hebben de klus in enkele dagen geregeld, maar bij grote bedrijven is het niet ongewoon dat het soms weken duurt. In deze whitepaper lees je dat er ook een andere manier is om de boeken te sluiten: de continuous close.

Sneller en real-time inzicht

Deze situatie doet zich voor bij veel bedrijven: informatie zit verstopt in verschillende systemen. Daarnaast worden verschillende afdelingen aangehaakt om alle informatie boven water te krijgen. De werkzaamheden zorgen altijd voor piekmomenten en niemand heeft halverwege de boekingsperiode echt inzicht in hoe het bedrijf ervoor staat. Het doel van een continuous close aanpak is:

  • Continue monitoring van kritische bedrijfsinformatie
  • Verkrijgen van real-time informatie

Technologie speelt een belangrijke rol

Om deze doelen te bereiken heb je moderne technologie nodig. Technologie die medewerkers in staat stelt om grote hoeveelheden financiële en niet-financiële data snel te genereren en verzamelen. Op basis van deze data worden vervolgens dashboards en automatische rapportages ingericht die alle betrokkenen altijd en overal inzicht geven in alle relevante data. Een onmogelijk opdracht als de data zich niet op één platform bevindt.

Minder stress tijdens de periode afsluitingen

Hoe werkt zo’n continuous close aanpak precies? Wat heb je nodig om ook jouw kwartaal- of jaarafsluiting sneller en beter te laten verlopen? Download hier de whitepaper The case of the continuous close en zorg voor meer tijd en efficiëntie op de financiële administratie.

 

Download de whitepaper
Download