Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Adverteren op LinkedIn of Google Adwords

Via welk kanaal gaat u adverteren?

Bedrijven zetten contentmarketing in om relevante en waardevolle content te delen met de doelgroep. Alleen is deze doelgroep niet altijd aanwezig binnen uw bereik. Om deze doelgroep wel te bereiken, kunt u kiezen om te adverteren op een online kanaal. De afgelopen jaren zijn er vele advertentiemogelijkheden bijgekomen, hoe maakt u hieruit de juiste keuze? En hoe bereikt u de juiste doelgroep voor uw content? Deze whitepaper beschrijft de verschillen tussen adverteren op LinkedIn of Google Adwords. Wat zijn de voor- en nadelen van elk advertentiekanaal? Lees snel verder en kom er achter.

Waarom zou u ervoor kiezen om te adverteren?

Via bijvoorbeeld nieuwsbrieven, social media of websitebezoeken is de juiste doelgroep niet altijd te bereiken. Hoe komt u bij deze doelgroep toch in het vizier? Advertenties kunnen content aanbieden waar de doelgroep zich mogelijk wél bevindt. Maar welk kanaal is het beste? Advertentiekanalen zijn de laatste jaren sterk toegenomen. Denk bijvoorbeeld aan Twitter, Facebook, LinkedIn en Instagram. Natuurlijk heeft elk kanaal zijn voor- en nadelen. Het ene kanaal is beter geschikt voor consumenten en andere meer voor de zakelijke doelgroep. Voor B2B-organisaties zijn LinkedIn en Google Adwords het meest geschikt.

Adverteren op LinkedIn of Google Adwords: voor- en nadelen

Google Adwords
Deze whitepaper beschrijft verschillende voordelen van Google Adwords. Google is de grootste zoekmachine, daardoor krijgt u snel resultaat ten opzichte van organische resultaten en u bereikt geïnteresseerde mensen. Google Adwords kent ook enkele nadelen. Het is bijvoorbeeld geen gemakkelijk programma voor beginners, hoge posities zijn maar tijdelijk en de kosten kunnen hoog oplopen.

LinkedIn
LinkedIn heeft zijn unieke voordelen: het is een zakelijk netwerk, met een hoog aantal gebruikers en specifieke targeting. Ook LinkedIn kent nadelen: de conversies kunnen niet worden gemeten, de doelgroep kan al snel te klein worden en er is geen persoonlijke ondersteuning van LinkedIn.

Kunt u de keuze maken tussen de advertentiekanalen?

Hoe maakt u de keuze tussen de verschillende advertentiekanalen? Deze whitepaper geeft u een neutrale blik op twee van de populairste advertentiemogelijkheden onder B2B-organsiaties. Lees meer over de voor- en nadelen van elk advertentiekanaal.

 

Download de whitepaper
Download