Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Acquisitiekostenanalyse voor virtuele desktop

Kostenvoordelen van desktopvirtualisatie

Organisaties proberen steeds vaker aan de behoefte van werknemers te voldoen om locatieonafhankelijk te kunnen werken. Een van de manieren waarop organisaties hun werknemers in staat stelt dit te doen is desktopvirtualisatie. Veel organisaties staan echter stil. Dit komt door eerdere VDI-kosten en het proberen de verhoogde acquisitiekosten te rechtvaardigen. In het verleden kon het op schaal implementeren van VDI erg duur zijn. Er zijn echter ook minder kostbare oplossingen. In deze whitepaper zijn de harde acquisitiekosten van desktopvirtualisatie onderzocht, evenals de infrastructurele kostenvoordelen van een XenDesktop-oplossing met FlexCast-technologie.

Kostenanalyse desktop virtualisatie

Afbeelding 1: Kostenanalyse voor desktopvirtualisatie

In het verleden heeft desktopvirtualisatie nog wel eens kritiek gekregen, omdat het kostbaarder was dan de gebruikelijke PC-implementatie. Dit kwam onder meer door de dure virtuele infrastructuur en het feit dat dergelijke implementaties standaard uitmondden in VDI-implementaties. Dit terwijl goedkopere desktopvirtualisatie-oplossingen zouden voldoen.

Deze whitepaper bespreekt veel van de harde acquisitiekosten verbonden aan het inzetten van desktopvirtualisatie en dan specifiek de XenDesktop oplossing. Deze oplossing brengt nog een aantal andere operationele kostenvoordelen met zich mee, waaronder de mogelijkheid om desktopbeheer te stroomlijnen, om flexibele werkplekken te introduceren zodat de kosten van onroerend goed verminderen en om het betrekken van de werknemer om de productiviteit te verhogen te vereenvoudigen.

De virtualisatie-oplossing in deze whitepaper, XenDesktop met FlexCast-technologie,  zorgt ervoor dat het juiste type virtuele desktop bij het juiste type gebruiker komt, zoals een server-gebaseerde desktop voor een taakuitvoerder versus een volledig gepersonaliseerde desktop voor een kenniswerker.

Download de whitepaper

Download de volledige whitepaper “Acquisitiekostenanalyse voor virtuele desktop” en lees meer over de harde acquisitiekosten die verbonden zijn aan het inzetten van de XenDesktop desktopvirtualisatie oplossing.