Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Accelerating the deployment of a secure mobile enterprise

Veilig mobiel computergebruik in uw bedrijf

Nu steeds meer werknemers gebruik maken van hun eigen devices voor werkdoeleinden, neemt de kwetsbaarheid van de IT-omgeving van organisaties toe. Dit, en de toename in het aantal bedreigingen voor de veiligheid, dwingt IT-afdelingen om een proactieve houding aan te nemen om cruciale data en infrastructuren te beschermen. Deze whitepaper benoemt de belangrijkste uitdagingen, introduceert strategieën om risico’s te reduceren en onderzoekt manieren waarop organisaties zekerder kunnen worden over hun gebruik van mobiele technologie.

Gebruik van mobiele technologie enthousiasmeert medewerkers
De kunst voor IT is om gezien te worden als een afdeling die de business ondersteunt, in plaats van de veiligheidspolitie die het gebruik van nieuwe technologie frustreert. Het gebruik van mobiele technologie brengt unieke uitdagingen met zich mee, dit heeft onder meer te maken met het feit dat mobiele devices gebruikt worden op meerdere locaties, dat de devices en de applicaties die ze ondersteunen heel divers zijn en dat mobiliteit de gebruikerservaring voorop stelt. Het gaat er dus om een manier te vinden om het hoofd te kunnen bieden aan mogelijke bedreigingen voor de veiligheid, zonder dat het effect heeft op het enthousiasme van medewerkers voor het gebruik van mobiele devices en applicaties. Organisaties die geïntegreerde beveiligingoplossingen implementeren en een flexibel security framework, stellen hun personeel in staat om meer werk te zetten, waar en wanneer ze maar willen.

Mobiele technologie versus veiligheid
Gebruik van mobiele technologie kan een zegen zijn voor gebruikers, maar bezorgen de IT-afdeling vaak hoofdpijn. Er zijn drie belangrijke oorzaken aan te wijzen:

  • Het gedrag van gebruikers
  • Technische kwetsbaarheden
  • Snel evoluerende bedreigingen voor de veiligheid

Na een uitgebreide beschrijving van deze uitdagingen voor IT-teams, krijgt u een beschrijving van een betaalbare en beheersbare oplossing met een gefaseerde aanpak die mobiele beveiliging assimileert in bestaande technologieën en de organisatiecultuur. Lees verder over deze oplossing, die zo is ontworpen dat de juiste mensen toegang hebben tot de juiste middelen op het juiste moment en dat kritieke gegevens beschermd worden, dat opkomende bedreigingen worden geïdentificeerd en dat de bescherming zich uitstrekt over het gehele IT-ecosysteem.