Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Aan de slag met Data-driven Customer Engagement

Hoe bouw je een ‘360 graden klantbeeld’ op?

Retailers staan voor de uitdaging om een ultieme ‘customer experience’ te bieden. Deze klantervaring kun je echter alleen realiseren wanneer je huidige, potentiële en ex-klanten goed kent. Inzicht krijgen in de motivaties van een klant door informatie en gedrag goed te interpreteren is daarbij essentieel. Maar hoe bouw je zo’n ‘360 graden klantbeeld’ op?

De twee grote uitdagingen

Klanten worden steeds meer digitaal bediend, gedrag is daardoor steeds beter meetbaar. Maar met het enkel beschikbaar hebben van klantdata ontstaat nog geen data-driven customer engagement. Om klantervaringen naar een hoger niveau te tillen staan twee uitdagingen centraal:

  • Dataconsolidatie uit verschillende systemen en tools, zoals kanaalinformatie, data uit ERP- & CRM-systemen en een naadloze integratie met het dataplatform.
  • Nauwe samenwerking tussen het Marketing-, het Sales- en het Data Intelligence-team

Met een beter inzicht in klantdata en een gezamenlijke agenda kan de organisatie aan de slag. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het beter kunnen aansluiten bij klantwensen tijdens een online koopproces en het realiseren van meer aanknopingspunten om relevante klantdialogen aan te gaan.

Aan de slag met data-driven customer engagement

Download deze whitepaper over data-driven customer engagment en ontdekt hoe je aan de slag kunt gaan in 3 praktische stappen.

 

Download de whitepaper
Download