Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

A Smarter Workforce

Welke 4 trends veranderen ons werk fundamenteel?

We begrijpen mensen steeds beter, wat hen goed maakt in wat ze doen, als individu en als groep. Daarnaast zorgen technologische ontwikkelingen ervoor dat werknemers steeds meer toegang krijgen tot een wereld van informatie, waardoor iedereen, overal met elkaar kan communiceren en samenwerken. Door deze trends gaat werk en onze visie op werk steeds sneller veranderen.

Het is erg belangrijk om te begrijpen waar deze veranderingen in het werk door gedreven worden. Vier belangrijke trends maken de wereld van werk aanzienlijk interconnected, instrumentaal en intelligent. Elke trend zorgt voor een versnelling en vergroot veel van dezelfde problemen die we vandaag hebben. Hierdoor zullen weer compleet nieuwe obstakels ontstaan die zowel de werknemer als de werkgever moet overwinnen. Het goede nieuws is dat in deze trends de oplossing ligt: het creëren van een slimmere workforce.
Deze 4 trends zijn:

  1. Social Business
  2. Big Data
  3. Mobiele technologie
  4. Zelfstandige Kenniswerkers

Hieronder bespreken we de 4 trends even kort:

Social business – overal kunnen communiceren zorgt dat organisaties platter worden, gemakkelijker kennis delen en expertise opbouwen, zowel binnen de organisatie als over de grenzen van hun firewalls heen.

Big data – grote organisaties baseren hun recrutering en talent management inmiddels steeds meer op wat statistici hen aandragen. Een ontwikkeling die het HR-vak ingrijpend gaat veranderen.

Mobiele technologie – inmiddels heeft 75% van de wereldbevolking een mobiel device. Dat biedt ongekende kansen voor ontwikkelende landen.

Zelfstandige kenniswerkers – nu het menselijk kapitaal steeds belangrijker is voor de economie, gaan ook steeds meer mensen anders aankijken tegen hun eigen waarde en kiezen voor andere werkvormen dan het klassieke dienstverband.

Download de whitepaper
Hoe kun je als organisatie zo inspelen op deze trends dat je echt een ‘smarter workforce’ bouwt als basis van duurzaam succes? Download nu de volledige whitepaper!

 

Download de whitepaper
Download