Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

A Beginners Guide to Channel Content Syndication

Content Syndication voor online communicatie in het partnerkanaal

Verkoopt uw organisatie via meerdere partners? Dan is channel marketing een bekend fenomeen voor uw organisatie. En weet u waarschijnlijk ook dat het een flinke uitdaging is om er voor te zorgen dat de communicatie over uw producten via de partners actueel en consistent is. Het betekent namelijk dat u de content over uw producten op alle communicatiekanalen van al uw partners in de gaten moet houden. Want alleen met up-to-date content, op maat voor de desbetreffende partner, kunt u er voor zorgen dat uw partnerkanaal winstgevend blijft.

Organisaties die zoeken naar een manier om de online communicatie in het partnerkanaal op een efficiënte manier te organiseren, verkennen de mogelijkheden van Content Syndication. Wellicht is dit ook voor uw organisatie een passende oplossing.

Toenemende belangstelling voor Channel Content Syndication
In april 2010 heeft Forrester een onderzoeksrapport uitgebracht over trends in Cross-Channel Campaign Management. Sindsdien zien we een groei in de inzet van Content Syndication. Uit het rapport (respons van 167 marketeers ) blijkt dat de uitdagingen en ervaringen van Channel Marketeers van verschillende organisaties veelal op hetzelfde vlak liggen: coördinatie van campagnes via verschillende kanalen (49%), personalisering van consumentengedrag in verschillende kanalen (48%) en resultaatmeting (43%). Dit maakt wel duidelijk dat Content Syndication niet voor niets in de belangstelling staat.

Wat zijn de voordelen van Channel Content Syndication?
Channel Content Syndication biedt een aantal voordelen. Channel marketing professionals kunnen zorgen voor meer gekwalificeerde leads voor de partners en bereiken meer eindgebruikers met een consistente en overtuigende boodschap. Maar ook voor CEO’s en directeuren kunnen we voordelen noemen, namelijk: meer inkomsten uit verschillende kanalen en het terugbrengen van de marketing kosten.

Dit document geeft heldere informatie over Channel Content Syndication:

  • wat is het precies?
  • waarin onderscheidt het zich van andere content tools?
  • hoe kunt u bepalen of Content Syndication geschikt is voor uw channel marketing uitdagingen?

Daarnaast wordt er door middel van een Q&A sectie antwoord gegeven op veel gestelde vragen.

 

Download de whitepaper
Download