Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

9 voordelen van een goede data analytics-tool

Internet of Things-tijdperk biedt nieuwe kansen

Een van de grote trends in de IT-wereld is op dit moment wel het Internet of Things (IoT). In 2020 zullen naar verwachting 32 miljard apparaten verbonden zijn aan het internet, zo voorspelt onderzoeksbureau IDC. Dit zal resulteren in grote hoeveelheden data. Experts zien gouden kansen voor organisaties die slim omgaan met data analytics.

Dit maakt IoT-data bijzonder

Met de sensors die continu aanstaan,  genereren IoT-apparaten massa’s data. De specifieke kenmerken hiervan maken de broodnodige analyse van deze gegevens echter wel ingewikkeld. Dit zijn enkele van die eigenschappen:

  • Er is sprake van onafgebroken datastromen; dat leidt tot miljoenen events per minuut.
  • De data komen real-time binnen of in de vorm van batches.
  • De data worden gegenereerd door een veelheid aan apparaten.
  • Data zijn soms beperkt houdbaar.

De veelheid en complexiteit van de verschillende soorten IoT-data kan een organisatie pas waarde bieden als er een verwerkingsslag overheen is gegaan. Wat nodig is, is een oplossing die deze data opslaat, verwerkt en u bovendien helpt er analyses op los te laten. Eén zo’n product is Cloudera Enterprise, dat is gebaseerd op de bekende oplossing Hadoop.

Dit is nodig voor een data analytics-tool

Deze solution brief gaat dieper in op de voordelen van deze data analytics-tool voor overheidsorganisaties. We noemen enkele voorbeelden:

  1. De oplossing kan goed omgaan met de meest uiteenlopende vormen van data.
  2. Data kunnen in real-time worden verwerkt.
  3. Cloudera Enterprise bevat diverse beveiligingslagen.

Dit document bevat een lijst van in totaal 9 voordelen die Cloudera Enterprise weet te bieden.

Bereid u nu voor op de toekomst

Mede door de opkomst van het Internet of Things zullen data en analytics een steeds grotere rol spelen binnen organisaties die net dat stapje verder willen zetten. Wees de concurrentie voor en bereid u nu al voor op de toekomst door dit document te downloaden!