Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

9 tips voor converterende B2B-leads

Meer kwalitatieve leads, wie wil dat nu niet?

Gezocht: Gezonde en succesvolle onderneming zoekt interessante en kwalitatieve leads voor een serieuze, langdurige relatie. Veel bedrijven lopen er vroeg of laat tegenaan: ze hebben meer leads nodig. En niet zozeer meer leads, maar vooral meer kwalitatieve leads. Maar wat is precies een goede lead? En waarom blijft de sales toch achter, ondanks onze marketinginspanningen? Deze whitepaper helpt je op weg met 9 tactieken voor het genereren van converterende B2B-leads.

1.     Marketeer, deze lead is gewoon niet goed

Klinkt het je bekend in de oren? Sales laat weten dat de leads waarmee ze aan de slag gaan gewoon ‘niet goed’ zijn. Dit kan meerdere oorzaken hebben. Daarom is het belangrijk om nauw samen te werken met de salesafdeling. Ga een keertje met een vertegenwoordiger op stap of luister mee met enkele telefoongesprekken. Zo achterhaal je hoe de geworven leads reageren op jullie voorstel. De kans is groot dat je geconfronteerd wordt met krappe budgetten, niet-beslissingsbevoegden of leads die nog niet klaar zijn om een partnership met je aan te gaan. Krijg inzicht in waar sales tegenaan loopt en stel samen een plan op om dit aan te pakken. Neem jouw sales-collegae ook mee in het leadgeneratieproces. Zij kennen als geen ander de pijn van hun prospects en hebben waardevolle input die je helpt bij het creëren van relevante content.

Nog 8 tactieken lezen?

Eén tactiek gaven we al weg, de andere 8 worden uitgebreid beschreven in deze whitepaper over het werven van goede en converterende leads voor jouw onderneming. Toch nog wat extra informatie nodig voor jij als lead bij ons binnenkomt? Goed dan, we gaan het ook hebben over Google Ads, het opzetten van LinkedIn-campagnes die écht werken en de ideale content om mensen over de streep te trekken. En nu op de download-button klikken!