Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

9 tips om slimmer te werken in 2015

Van tijd tekort naar tijd genoeg

Tip 1: Creëer overzicht
Herkent u dit ook? Je bent net wakker geworden en het eerste wat je doet is je e-mail bekijken met de smartphone die naast je bed ligt. Ai! Dit is wellicht wel het minst productieve wat je net wakker geworden geest aankan. Meteen alweer verstrikt in een mentaal web van rompslomp en adhoc werkzaamheden. Voordat je het door hebt gaat alle kostbare tijd voorbij en is het alweer bijna tijd om te gaan lunchen. Waarom zou je de nieuwe dag niet alvast de dag ervoor beginnen? Vorm aan het einde van de dag een beeld van hoe de volgende dag zal gaan verlopen.

Tip 2: Gebruik je tablet slimmer
Zouden mensen die kunnen e-mailen, bellen en lezen tegelijkertijd ook productief zijn? Multitasken bestaat niet. Het menselijke brein kan het simpelweg niet aan. Vaak kost het uitvoeren van meerdere taken tegelijk meer energie dan één klus tegelijkertijd oppakken. Lees meer over deze tip in de volledige whitepaper.

Tip 3: Laat je niet afleiden
Veel mensen willen per se weten hoeveel nieuwe mails en berichten op Facebook of Whatsapp op hun wachten. Denk altijd na voordat je naar je smartphone grijpt. Je stopt ongewild je hoofd vol met informatie waar je tijdens het werk helemaal niet aan wilt denken. Ook levert dit een gevoel van meer werkdruk op. Krijg je energie van de mail op je smartphone, of voedt het je gevoel van werkdruk?

Tip 4: onderneem met een helder hoofd
Soms heeft ons brein de neiging om ons te pas en te onpas aan losse eindjes te blijven herinneren. Hierdoor gaat onnodig kostbare mentale energie verloren. Tip: stuur jezelf een e-mail over een los eindje. Dit is een eerste stap naar een leeg en helder hoofd.

Download de whitepaper
Lees in deze uitgebreide whitepaper meer over de 9 tips voor een goede start in 2015! Deze whitepaper gaat dieper in op de bovenstaande tips en gaat verder met de overige vijf tips:

  • Tip 5: Ga werken met een 1-op-1-lijst
  • Tip 6: Stel prioriteiten
  • Tip 7: Wees eens wat vaker ‘out of office’
  • Tip 8: Maak je kantoor mobiel
  • Tip 9: Blijf of de hoogte van je eigen nieuws

 

Download de whitepaper
Download